Het inbouwen neemt zeker niet lang in beslag, maar is af en toe wel even pielen. Om te beginnen zijn er een redelijk aantal aansluitingen van de kast. Let overigens op dat je een moederbord kiest met 2 interne USB 2.0 headers, anders werkt de helft van je frontpanel niet.

600,398

De aan-te-sluiten kabels van de case zelf.

Het plaatsen van het moederbord is natuurlijk standaard, maar je merkt meteen dat het erg krap is. Niet alleen zit het moederbord direct tegen het printplaatje van de voeding aan, maar tijdens het plaatsen moest ik echt even tijd nemen om de case-kabels goed weg te drukken, en dan nog liep het moederbord tegen de randen van de case aan. De prijs van een erg kleine case zal ik maar zeggen, gewoon even voorzichtig zijn dus.

600,572

Iets vervelender was dat de frontpanel kabels tegen en boven het mobo power gaatje zat, het plaatsen daar van was dus wederom even tijd nemen om de case kabels goed weg te drukken. De eerste keer bleef een dun kabeltje in de weg zitten, en klikte hij dus niet vast, maar geen groot drama.

600,561

Hier kan je goed zien hoe dicht de kabels van de USB op de mobo voeding aansluiting zitten, even opletten dus.

Standaard taken: Moederbord in, cpu, cpu-koeler, en ram er in. Stroom kabel aansluiten, sata power door het resterende kleine gaatje aan de zijkant naar achteren voeren, en veel meer is het niet. Vervolgens tijd voor de SSD (en/of HDD). Opvallend was dat het bracket voor de HDD uit de fabriek verkeerd om zat gemonteerd (met de dichte kant naar de kabels toe), en dat ik hem dus moest omdraaien bij het terug plaatsen, deed mij toch even controleren of ik het wel goed deed, maar dat bleek de bedoeling.

600,588

HDD bracket los schroeven. Insulatie strips plaatsen, SSD en/of HDD met schroefjes vast zetten. Gezien de kleine ruimte toch even een kort Sata kabeltje gepakt welke ik nog had liggen (krijg je dus niet bij de case, maar een normale past ook wel), bracket terug plaatsen, aansluiten, en klaar om de laatste kabels aan te sluiten. Dat laatste is soms even een beetje pielen dus, maar gewoon prima te doen.

600,379

600,385

600,396

600,515

600,579

600,601

Een klein voordeel waar ik direct na het inbouwen gebruik van maakte was dat je een dvd-rw station tijdenlijk even op een sata poort aan kan sluiten om eenvoudig alle software te installeren. Sommige programmas staan nog op cd, zo ook de moederbord drivers, en door even vals te spelen kon ik dus makkelijk de software en drivers installeren zonder eerst online te hoeven gaan op een andere pc (Windows herkende de netwerk drivers niet) om drivers te downloaden, of om te zetten naar een usb stick. Toch wel leuk.Na het inbouwen lijk je flink wat kabels te moeten verwerken. De oplossing is echter eenvoudig, en heb ik in een eenvoudig schema verwerkt zo dat iedereen kan zien hoe het moet:

437,714

Nou ja, zo ongeveer dan. Je duwt gewoon een beetje flink alles naar beneden en langs de zijkanten, en ongeveer 20 seconden later blijf je over met:

600,550

Het kan vast nog mooier, maar het past gewoon vlot. Enige wat ik wel leuker had gevonden is als de kabels gewoon zwart waren geweest, zeker gezien je toch een beetje de case in kan kijken. Dat er geen echte kabelmanagement ruimte is mag natuurlijk gewoon duidelijk zijn.

En toen was het pc’tje zelf dus klaar, en zag het er ongeveer zo uit:

600,659

600,837

600,817

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.