In eerdere GTX 900-series reviews zagen we al dat de zuinige chips niet alleen goed scoren wat betreft verbruik, maar als gevolg ook weinig warmte genereren. Plak je er vervolgens een dikke Strix koeler op dan komt het niet als verrassing dat de prestaties geen noemenswaardige geluidsproductie mee hoeven te brengen. De Strix ventilatoren blijven sowieso stilstaan onder de 60 graden Celcius, maar zelfs tijdens load in een gesloten behuizing hoeven ze niet noemenswaardig op gang te komen om een game-sessie koel uit te voeren. Zelfs tijdens middelzware games zien we de kaart geregeld geheel stil staan omdat hij niet boven de 60 uit kwam.

Dat de Strix het er makkelijk af ging brengen was natuurlijk wel te verwachten, maar dat de Mini het feitelijk even eenvoudig wist te maken had ik niet verwacht. Waar ik tijdens de eerste benchmarks al verwachte iets te gaan horen bleef het geluid praktisch geheel achterwege. De temperaturen lopen dan wel iets verder op, van nog geen 70 graden naar iets erboven, maar beide zijn geen probleem voor een dergelijke chip en de keuze om toch iets stiller te blijven in plaats van die paar graden te winnen is een begrijpelijke. Toch is de algehele ervaring met de Mini niet anders dan met de Strix: Onhoorbaar in idle, praktisch stil onder zware load, en met genoeg koeling om in een beetje redelijke behuizing geen reden tot zorgen te hebben.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments