Hoewel het onmogelijk is om alle kaarten op nieuwe drivers te hertesten, ik heb de meeste natuurlijk niet op de plank liggen, leek het ons voor de vergelijking wel zo eerlijk om de Asus direct tegenover zijn grote GTX 970 concurrent te zetten. De MSI GTX 970 is dus opnieuw getest met dezelfde drivers, maar andere grafische kaarten niet.

Om te beginnen met deze synthetische resultaten. Deze data geven relatieve krachtverschillen aan, en kunnen ook worden gebruikt om resultaten met andere kaarten in andere reviews tot op zekere hoogte te vergelijken (let natuurlijk even op verschillen in de testsystemen, drivers, etcetera. Vooral 3D Mark heeft nogal wat profijt bij krachtigere processoren).

Laten we beginnen met toch wel de single GPU benchmark: 3D Mark FireStrike.


We zien meteen wat opvallende resultaten. Zo ontlopen de Asus kaarten onderling elkaar in scores nauwelijks, terwijl beide uilen een paar procent achter de concurrent uit het drakenkamp zit.

Heaven en Valley op Ultra / AA x8 en op Medium / zonder AA, in scores en in FPS:

Grotendeels hetzelfde beeld, terwijl je wellicht zou verwachten dat de kleinere versie wat minder hard zou boosten? Met deze tests werd het beeld voor de rest van de review feitelijk al gezet, alle onderlinge benchmarks lagen namelijk binnen een enkele of twee FPS van elkaar. Doe je dezelfde test nogmaals, dan is dat verschil snel al weer omgekeerd. De conclusie voor de onderlinge prestatieverschillen tussen de GTX 970 Strix en Mini is dan ook dat die er wat pure kracht simpelweg niet zijn.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments