Net als de buitenkant is de binnenkant ook verre van standaard. Weg zijn de traditionele HDD locaties, en in plaats zien we wat kleinere bays hier en daar in de behuizing. Verder valt het ook vlot op de PSU cover, oftewel de afdekking van je voeding om de totale uitstraling strakker te houden. Standaard krijg je één enkele ventilator meegeleverd aan de achterzijde.




Aan de voorzijde zien we bovenin een bracket voor SSD’s met daaronder een bracket voor twee 3.5” HDD’s. Tevens zien we daar een stoffilter voor de voorzijde, en dat alle kabels, net als het binnenwerk, geheel zwart zijn afgewerkt. Op de onderstaande foto zie je de vier fan-aansluitingen van de fan-controller. Aan de onderzijde zien we ook een gefilterde intake en nog een bracket voor 2 3.5” drives.




Alle panelen zijn eenvoudig te verwijderen, uiteraard komt de bovenzijde vlot los om zo de koeling bovenin de behuizing in te bouwen. Hou er wel rekening mee dat de kabels aan dat paneel zitten, dus na kabel-afwerking kan het tricky zijn de bovenkant opnieuw onder handen te nemen.



R voor Reset, S voor… Start? Niet dus. S voor Speed (met 3 LED indicators voor fan-snelheid), en het BitFenix logo is de power-button van je computer

Achter het moederbord zien we dat de ruimte voor kabelmanagement best krap is. Verder zien we schroefgaten voor een SSD achter je voeding en rubberen grommets in de gaten voor de kabels.


Verder met het afbreken van de behuizing. Uiteraard zijn de brackets ook te verwijderen om ruimte te maken voor meer waterkoeling, of andere doeleinden. Zo wek je naar een praktisch leeg frame toe waar een handige knutselaar natuurlijk best wat leuks kan doen. Wat resteert is uiteraard ook een flinke collectie onderdelen op tafel.






Een kijkje van dichterbij op het PSU bracket laat het BitFenix logo in volle glorie zien. Het ziet er allemaal netjes uit, al moet ik zeggen dat de dikte van het staal van het binnenwerk over de hele linie wat aan de dunne kant is. Het voldoet, je ziet het eigenlijk amper, maar tijdens het bouwen voel je het wel. Het is een kostenbesparing die dus vooral wel te voelen is, maar gezien de geringe effect op het eindresultaat ergens wel een begrijpelijke stap. Toch moet het als een minpuntje gelden wanneer sommige concurrenten duidelijk dikker staal laten zien van binnen.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.