Inbouwen in een dergelijke open constructie is geen uitdaging, en een overschot aan ruimte (Voor koeling) maakt het mogelijk nog eenvoudiger dan standaard torens normaliter al zijn. Enkel kiezen waar je je koeling kwijt wilt en je je HDD’s op wilt hangen vereist enig bewustzijn. In dit geval een 3.5” drive onderin, en een SSD in het top-bracket. Hoewel er ruimte is om je SSD midden in het zicht te hangen zal een radiator met ventilatoren daar deels over heen vallen (Als je dat voorin plaatst), dus dat heb ik overgeslagen. De SSD had eventueel ook achter de voeding gekund, echter is het gebrek aan ruimte voor kabels bij sommige builds best even knutselen, en in dit geval kwam het niet lekker uit daar nog een kabel heen te sturen.




Een belangrijk onderdeel van deze build is de koeling, en de verlichting. 5 BitFenix Spectre Pro LED ventilatoren gaan het geheel straks blauw verlichten. Ook de stock ventilatoren van de NZXT Kraken X61 moeten plaats maken voor deze Spectre’s, die met hun blauwe frame en wat drukkere elementen toch voor een opvallende uitstraling zorgen. Verder zien we niets meer van de voeding, al hoef je die cover natuurlijk niet te gebruiken mocht je je PSU liever showen. De grafische kaart komt uit de stal van Club3D en is een 260X, een compact model, maar je ziet duidelijk dat je flink meer ruimte hebt voor langere modellen.











Ook de Alchemy LED-strips van BitFenix gebruik ik vaak in combinatie met de fans voor extra verlichting, in welk geval het overigens aan te raden is om witte strips te gebruiken, anders wordt het al snel een –te- blauwe waas. In dit geval heb ik besloten ze achterwege te laten omdat een groot deel van de build niet bepaald high-end is, en dat hoef je natuurlijk niet altijd uit te lichten. Een beetje bewust verlichten helpt soms af te leiden van bezuinigingen op componenten. Daarnaast zijn de Spectre Pro’s op zich al toffe ventilatoren die zonder hulp ook het oog hun richting op trekken, zeker als je er 5 plaatst is het resultaat in het donker, dus met beperkt omgevingslicht, al erg pittig:


Zet ik een beetje verlichting op de behuizing dan zien we in elk geval weer wat van de behuizing zelf. De Spectre Pro’s blijven voor mij prachtige ventilatoren om toe te passen, maar de Aegis lijkt zich toch ook erg goed te lenen voor builds met verlichting er in.






Het geheel met zijpaneel mag er wat mij betreft zeker wezen, het grote venster zorgt ervoor dat bijna alles toch goed te zien is. Natuurlijk houdt dat in dat je aandacht moet geven aan je componenten, en dat je meer tijd (meer dan wij nog in elk geval) wil stoppen in de afwerking, maar met een beetje liefde kan je toch mooie dingen laten zien.





Het kabelmanagement is krap, maar met een klein beetje planning toch wel te doen, zeker als je niet van alle inbouwopties gebruik maakt. Deze build met een enkele GPU, SSD, HDD, 280mm radiator en 5 ventilatoren was in elk geval niet echt een uitdaging, al kan een onervaren pc bouwer er wel meer tijd aan kwijt zijn. De PSU cover en HDD-bay constructie zorgt dat je ondanks het grote venster eigenlijk vooral interessante dingen ziet.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.