De Aegis is een rasechte BitFenix dus. We zien een opvallende uitstraling waar ze om bekend staan, een stevig featurepakket, een aantal duidelijk unieke elementen, en ze laten hier en daar wat steken vallen aan het binnenwerk. Een duidelijke keuze van de fabrikant, waar begrip voor is op te brengen gezien het feit dat je er na het bouwen eigenlijk niets van merkt.

De extreme uitstraling van de Aegis moet je wel aanspreken, want in elk opzicht knalt de Aegis in het oog. De Pandora koos de richting van chic en strak aluminium, de Aegis gaat wederom voor opvallend, maar kunststof, en met meer “gamer look” elementen. Glanzend kunststof wekt de indruk dat het gevoeliger is, maar in praktijk is een volledig aluminium behuizing zeker niet minder kwetsbaar, en kunststof maakt eenvoudiger schoon. En om eerlijk te zijn: Ik vind de Aegis toch een goede indruk achter laten op visueel gebied. Net als de Pandora maakt de Aegis het je relatief makkelijk om een strakke build door je venster te tonen, maar plan wel een beetje tijd in voor kabelmanagement, want die ruimte is gewoon wat krap. Het is zeker te doen, maar lui zijn met je kabels zit er niet in, en als dit je aller eerste zelfbouw computer wordt dan moet je er echt even een rustig moment voor uittrekken.

Ga je voor deze knallende uitstraling dan is de Aegis een behuizing die je flink ruimte geeft voor al je hardware, en het feit dat je hem in meerdere kleuren aan kan schaffen is zeker interessant. ATX borden passen dan niet, maar SLI en CF is ook op mATX borden mogelijk vanwege de 5 expansie sloten, en de zee aan koelopties en fikse ruimte voor radiatoren maken de mogelijkheden bijna eindeloos. De toevoeging van het ICON Display gaat niet zonder wat opmerkingen, maar gezien je zelf kan kiezen voor een versie met of zonder dit schermpje weeg ik de opmerkingen niet te zwaar. Standaard features zoals stoffilters ontbreken ook niet, en een fancontroller is ook zeker geen gegeven in deze prijsklasse wat het totaal-feature pakket bovengemiddeld maakt voor de prijs. Je zou kunnen stellen dat een tweede stock ventilator had gekund, maar BitFenix lijkt zich te realiseren dat deze behuizing eerder liefhebbers van custom waterkoeling aan zal spreken; mensen die erg gelukkig zullen zijn met de aanwezigheid van de pomp- en reservoir brackets, en niet zullen geven om stock ventilatoren.

Een paar opmerkingen dus aan het adres van deze BitFenix Aegis, maar daar valt met een beetje planning eigenlijk best goed mee te leven of te werken. Wat resteert is een opvallende, unieke, en veelzijdige behuizing die de liefhebbers van deze uitstraling ongetwijfeld zal bekoren.

Je kunt deze producten vinden in tal van (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers.
Prijsvergelijker @ Hardware.info
Prijsvergelijker @ Tweakers.net

Enkele hogere res foto’s voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250250250

Deze review is mogelijk gemaakt door de beste huis-gemaakte BBQ spareribs die je maar kan wensen
250250

Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op