De specificaties van de Cooler Master website:

400,397

Om het meteen maar duidelijk te maken, deze muis is voor rechts-handigen gevormd. Het effect lijkt minimaal, maar een links-handige zal gewoon verder moeten kijken.

In de basis is het een niet exotisch gevormde muis met relatief gangbare afmetingen. Om toch een beetje vergelijking te maken heb ik het gewicht en de lengte in een grafiekje gezet tegenover enkele populaire modellen:

509,727

Zo zien wij dat deze muis en z’n broertje enkele millimeters korter zijn dan deze andere muizen, al zal je praktisch dergelijke verschillen amper merken. Ook het gewicht is relatief gemiddeld, maar kan ik wel zeggen dat de relatief lage frictie de muis in het gebruik lichter aan doet voelen dan de grafiek suggereert.

De muis komt met 7 knoppen (links, rechts, twee bij de duim, het scrollwheel, en twee onder het wheel), gemaakt van degelijke Omron switches voor 5 miljoen clicks. Omron switches zijn overigens zo’n beetje de standaard geworden voor muizen. 5 miljoen is best een aardig (en praktisch ook prima) aantal, al maakt Omron ook switches voor bijvoorbeeld 10 miljoen clicks. De Alcor komt niet met een software pakket, en de twee knoppen onder het scrollwheel worden dan ook gebruikt voor de DPI instelling, deze twee knoppen koppelen aan een actie in een game is dan ook geen aanrader.

Het belangrijkste “selling point” van de Alcor is de Avago 3090 optical sensor. Als je kijkt in bijvoorbeeld het tweakers forum topic betreffende game muizen staat deze genoteerd als “perfect”. Voor meer informatie spiek gerust even verder want het zijn zeer interessante artikelen, maar ik zal het in deze reviews voornamelijk over mijn eigen ervaringen gaan hebben en geen eindeloze technische discussie aan gaan over alle mogelijkheden.

http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1533300
http://www.overclock.net/t/854100/gaming-mouse-sensor-list
http://www.esreality.com/wiki/Hardware:Mice_Sensors

Deze sensor komt met een maximum instelling van 4000 DPI. Laten we eerlijk zijn, 4000 DPI is praktisch al absurd hoog en enkel zeer uitzonderlijke gebruikers zullen van hogere settings profiteren. Relevanter is echter de polling rate van 1000 Hz of 1ms, want een snel voelende muis is voor gamen wel degelijk van belang.

Uiteraard is de DPI instelling ook aan te passen op 800, 1600 en 3200 DPI waarbij elke instelling het CM Storm logo van kleur doet veranderen. Bij de Mizar ben je in staat via de Software de kleur LED onafhankelijk van de DPI instelling aan te passen, echter de Alcor verlichting is direct afhankelijk van de DPI. Wat als je nu 400 of 1200 DPI wilt zal je denken? Daar kom ik zo nog even op terug.

Een top sensor, zeer vlotte response, geen uitgebreide software, en een zeer lage prijs geven goed aan wat voor een beestje de Alcor is: CM Storm zet dit op de markt als een relatief basic, zeer betaalbare maar kwalitatief gewoon high-end game-muis.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments