Ik heb deze muizen pas net een paar dagen in gebruik, dus een echte lange termijn ervaring zal gewoon ook een lange tijd op zich moeten laten wachten. De eerste praktische indrukken van beide modellen zijn echter gewoon prima. De muizen voelt stevig, en voelen zelfs wat licht aan. Met ca 120 gram zijn ze echter niet heel licht, en het lichte gevoel lijkt vooral te komen vanuit een lage kracht die vereist is om de muis te bewegen. Nu lijkt dat niet zo spannend, maar tijdens pixel-precies werk is het een hele prettige eigenschap, je schiet zo niet per ongeluk veel pixels door wanneer je vanuit stilstand een nauwkeurige handeling wilt doen. Een fijn kenmerk zowel voor gaming als all-round gebruik.

Je zal het op de fotos al hebben gezien, maar de vormgeving is wat aan de tamme kant. Bij game-muizen willen fabrikanten vaak wat ‘gekke’ dingen laten zien, en ook CM Storm heeft wat opvallende muizen in het assortiment. Bij deze muizen is dat dus niet het geval, wat zeker bij all-round gebruikers beter in de smaak zal vallen. De vorm is dan wat standaard, maar ze liggen gewoon erg goed in de hand, dus waarom het wiel opnieuw uitvinden? Ik heb zelf zeker geen kleine handen en vond hem prima vallen, maar ook mijn echtgenote met haar kleine handen was er zeer over te spreken, prima vormgeving dus zo lijkt het. Eigenaren van echte giga-kolenschoppen die een even zo giga-muis zoeken zullen wellicht voor aanschaf wel even willen voelen of deze voldoet, want het is zonder twijfel een muis die een breed publiek opzoekt wat betreft formaat en de vorm.

Het praktische verschil tussen de Mizar en Alcor in gebruik, even los van de sensor waar ik zo op terug kom, zit vooral in de rubberen grips op de Mizar. Het is een duidelijk aanwezige feature die de duim, pink, en ringvinger (afhankelijk van je grip natuurlijk) een vaster gevoel geven op de Mizar dan op de Alcor. Niet te zeggen dat de Alcor in je handen glijdt, verre van, maar je voelt verschil absoluut. Ik laat het in het midden wat het beste is, of dat de grips nodig zijn. Het zal een persoonlijke voorkeur zijn, zo vond mijn vrouw het totaal niet relevant, maar was ik juist weer erg te spreken over de grips.

Los van die feature zijn de muizen in het gebruik voor mij echt helemaal gelijk, de knoppen voelen gelijk aan, en ondanks dat de Mizar een verlicht scrollwheel heeft merk ik in het gevoel van het scrollwheel geen verschil. Alle materialen voelen stevig, geen van de knoppen zijn te luid (ook het scrollwheel is prima stil), of te licht dat je ze tijdens het rusten van je hand per ongeluk in drukt (Iets wat met een FireGlider mij met enige regelmaat heeft geirriteerd, ik sneak sneak, per ongeluk klik, begon Sam Fisher meteen te knallen, grr). Gewoon erg goede eerste ervaringen met deze twee muizen, tijdens allerlij soortne gebruik.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments