Tijd om ze in actie te zien. Meteen maar even de muizen naast elkaar leggen en “zoek de verschillen” spelen:

600,339

Boekjes er maar naast, anders is het nog lastig raden.

600,410

De Mizar links, de Alcor rechts.

600,402

Exotische vormgeving is zeker geen sprake van, de Alcor is een keurig oogende, strakke, mat zwarte muis die zeker zo degelijk voelt als dat hij er uit ziet. Ook de knoppen voelen meteen lekker stevig en zijn netjes mat zwart, er is hier gelukkig geen vies glimmend plastic te vinden. De knoppen zijn gewoon prima gepositioneerd; goed bereikbaar, maar je zal ze niet per ongeluk indrukken.

600,797

600,489

600,418

600,521

600,702

600,449

Het CM Storm logo is duidelijk zichtbaar, en zal straks in gebruik verlichten. Los daar van is hij echter opvallend onopvallend, en dat kan ook zeker geen kwaad. De eerste indrukken zijn gewoon erg positief, tenzij je echt een super-opvallende muis zoekt wellicht. Uitstraling is dus prima, en vooral de feel van het materiaal is erg goed. Niet onbelangrijk bij een apparaat wat je constant in je handen hebt natuurlijk.

Nogmaals in deze review ga ik niet te veel in op de looks van de Mizar, dus bekijk gerust die review voor alle fotos van die muis. Dat deze muizen familie zijn is echter duidelijk. Het grote opvallende verschil aan de buitenkant zijn de rubberen grips aan beide zijkanten van de Mizar die op de Alcor ontbreken. Op de Alcor zijn de zijkanten zoals je kan zien gewoon mat zwart en wat gladder afgewerkt.

Meer dan de muis en het (korte) boekje is echter niet aanwezig, dus echt veel meer “uit te pakken” is er helaas niet.

Op het moment dat je de muizen aan sluit komt er echter nog een visueel verschil naar voren. De Alcor heeft enkel het CM Storm logo verlicht, de Mizar heeft ook een verlicht scroll-wheel en DPI knoppen. Of dat een voor of nadeel is mag je zelf bepalen, beide zien er in de aan-stand gewoon erg goed uit. Zoals eerder genoemd veranderd de kleur van het logo op de Alcor afhankelijk van je DPI instelling, dus je kan visueel ook goed zien welke instelling actief is.

600,454

600,477

De Alcor links met enkel het verlichte logo, de Mizar rechts met verlicht scrollwheel en knoppen.

600,575

Logo is strak verlicht uiteraard.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments