600,734

600,519

600,657

600,700

600,502

600,409

600,426

600,477

600,459

600,509

600,350

Wederom de Alcor links.Zowel de Alcor als de Mizar hebben een erg positieve indruk achter gelaten. Beide muizen werken heel erg fijn, zijn sensor-technisch 100% in orde, presteren top, liggen lekker in de hand van zowel mijzelf (forse hand) als mijn echtgenote (dames-handje), voelen kwalitatief goed aan, en zien er ook gewoon erg goed uit. Dat de uitstraling geen revolutie is mag duidelijk zijn, maar of je dat belangrijk vindt is een kwestie van smaak en zal je zelf moeten bepalen. In elk geval leveren ook ze ook voor een niet-gamer, die wel een precieze muis zoekt, goede prestaties in een uitvoering die hen waarschijnlijk niet tegen zal staan.

Bij muizen in een laag prijssegment is het natuurlijk altijd een beetje geven en nemen. Zeker in het geval van de goedkopere Alcor zou je flink wat te “geven” verwachten. Hij is tenslotte voor 35 euro via CM te bestellen, wat normaliter in zal houden dat hij met een weekje voor nog een paar euro minder in andere webshops te halen zal zijn (maar of je voor die paar euro nou wilt wachten, ik niet). Zelfs als je van 35 euro uit gaat is het gewoon weinig geld voor een kwalitatief hoogwaardige muis met “de” sensor. Toch is het wel degelijk een beetje geven wanneer je de Mizar er naast legt, die niet veel meer kost, maar waar je een flink pakket aan extras bij krijgt.

De eindscore van de Alcor is dan ook sterk afhankelijk van wat je eigen wensen zijn. Wil je op 100 DPI nauwkeurige en uitgebreide DPI instellingen, vind je het verlichte scrollwheel mooi, vind je het leuk de verlichting van het logo geheel naar wens aan te passen, en hecht je waarde aan comfortabele rubberen grips aan de zijkanten van de muis? Dan zal je die 10 euro wel te overzien vinden en lijkt de Mizar voor jou gewoon de betere koop. Maar je kan het ook anders zien: met de Alcor biedt CM Storm gewoon een top presterende game-muis. Muizen die een veelvoud kosten komen vaak niet in de buurt van deze prestaties. Voor de gamer die top prestaties wil maar voor wie elke euro telt is de Alcor een spartaanse prijs/prestatie oplossing, terwijl de Mizar net even wat luxe met zich mee brengt. Hoe dan ook, zelfs als je budget eindeloos veel hoger ligt zullen beide muizen je waarschijnlijk even goed op je achterhoofd doen krabben of het wel nut heeft meer te spenderen aan je nieuwe muis.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments