De specificaties van de Cougar website van de 450M:De 450M is bij alle standaarden een gemiddeld afgemeten muis (ik laat het woord ‘gaming’ achterwege, want dat woord komt dusdanig veel voor op de productpagina dat ik even een pauze inlas), en met 105 gram ietwat lichter dan gemiddeld. Omdat de muis tevens voor zowel links- als rechtshandigen is, gecombineerd met deze afmetingen, kunnen we spreken van een vormgeving waar veel mensen mee overweg zullen kunnen.

De basis van de muis is de Pixart PWM3310 optische sensor. Een max DPI van 5000 lijkt niet zo extreem met al die 10k plus muizen, maar laat je niet gek maken door getalletjes. Andere specs zijn zoals een game muis hoort: 1ms response / 1000Hz, Omron switches, en on-board memory. Cougar adverteert mooi met ‘5 million click guarantee’, maar Omron maakt natuurlijk ook switches met hogere (10m, 20m) ratings. Ook RGB verlichting ontbreekt niet.In vergelijking is de 530M niet noemenswaardig groter, maar wel 15 gram zwaarder. Andere specificaties komen overeen gezien de sensor gelijk is, en ook hier treffen we verlichting aan. Naast het gewicht is de enige noemenswaardige verandering het feit dat de 530M twee knoppen minder heeft. De 530M is namelijk specifiek voor rechtshandigen, en zodoende ontbreken de twee ‘duim’ knoppen voor linkshandigen.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments