De Cougar verpakkingen zien er leuk uit, intern zit de muis echter een beetje in karton verstopt, niet overdreven ‘fancy’ als unbox experience. We zien een handleiding, wat stickers, en een USB aansluiting met gevlochten kabel.

De muis zelf is.. holy glossy! Het was voor ons even terug dat we een praktisch volledig glossy muis zagen. De Ikea lamp boven de tafel lijkt net een spin op de muis. Uiteraard is de 450M geheel kunststof, op zich prima stevig, en met de groen/zwart combi toch een leuk plaatje. We zien een symmetrische vormgeving met ‘duim’ knoppen aan beide kanten voor links- en rechtshandigen, en rubberen grips aan beide kanten. Bovenop treffen we een DPI switch knop aan, en een vrij typisch scrollwiel. Onderop weinig bijzonders, geen verdere features zoals een instelbaar gewicht.

De 530M maakt dan wel gebruik van dezelfde sensor en is grofweg even groot, van buiten zien we toch echt een compleet ander beeld bij de ‘army green’ 530M. Een matte coating en zilver/alu kleur details (overigens ook kunststof), en een andere vormgeving van bijvoorbeeld de voorzijde maakt het een totaal andere muis om te zien. Ook het logo is hier niet transparant voor LEDs, maar vast uitgevoerd. De zijkanten zijn wel net als de 450M met grips uitgevoerd, al zien we vervolgens weer grote verschillen; zo zijn de knoppen veel groter, en zitten er DPI LED indicators aan de voorzijde van de zijkant,. Apart is de plaatsing van de kabel niet in het midden, maar iets aan de zijkant van de muis (daar merkte ik in de praktijk echter weinig van, mits de kabel ruimte heeft of je een bungee gebruikt).


Ook de 530M heeft een DPI schakelaar bovenop, het scrollwiel ontbreekt natuurlijk niet maar betreft wederom een ander soort type, in dit geval gladder met een veel zachtere beweging.
Naast elkaar zien we dat de 530M zoals op papier een marginaal hogere rug heeft, maar verder in de pasvorm weinig verschillen.
Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments