De specificaties en features van deze Edifier set:


Zowel de internationale als Nederlandse website van Edifier biedt nog geen volledige productpagina, dus doen we het even met de specificaties van de verpakking. Deze set is overigens pas net uit, dus daar zou het aan kunnen liggen.

Het meest opvallende aan deze set is m.i. de aansluitingen. Naast de traditionele 3.5mm ingang zien we namelijk een USB aansluiting en een SD kaartlezer en de mogelijkheid MP3’s (t/m 320Kbps) af te spelen. Ook is een FM ontvanger aanwezig, iets wat niet heel gebruikelijk is maar zeker zijn meerwaarde kan hebben.

De satellieten zelf bestaan uit een 3”/78mm main driver en een 10mm tweeter, samen goed voor 12 Watt RMS, per satelliet uiteraard. De 6,5” sub mag 24W op zijn naam zetten, goed voor een totaal van 48W RMS. Overigens blijft Edifier staan voor hun opgegeven vermogens. Nu maakt het mij niet uit en draait het mij om de luisterervaring, maar dat er nogal wat setjes zijn met twijfelachtige opgegeven RMS waardes is een feit.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.