De specificaties en features van de Eizo website:Primaire feature is uiteraard de combinatie 26,5”, 1:1 beeldverhouding, en 1920×1920 resolutie. We zien een IPS paneel met bijbehorende 178 graden kijkhoeken, en een sRGB specificatie met 16,7 miljoen kleuren. Je hebt net geen 50 centimeter nodig op je bureau in de breedte om hem kwijt te kunnen.

Aansluiten van dit scherm kan via een DisplayPort of DVI-D aansluiting, met de kanttekening dat praktisch elke grafische kaart en zelfs processor met ingebouwde GPU in staat is dit aan te sturen. Wat features betreft zien we speakers, een USB hub, een doorlus voor je audio aansluiting, en fysieke knoppen. Een andere feature zagen we bij andere Eizo’s voorheen ook: verschillende standaard presets wat kleurweergave betreft, en de optie deze zelf naar wens in te stellen en op te slaan.

Opvallend is tevens de opgegeven ‘typical consumption’, welke overigens in lijn bleek met de praktijk, van slechts 25W. Weinig voor een scherm van dit formaat.

Eizo biedt zoals inmiddels te verwachten is een garantie van maar liefst 5 jaar op het scherm, waarbij ze het scherm tevens ter plekke vervangen indien noodzakelijk.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.