Wederom is de verpakking van Eizo erg stevig, maar weinig visueel aantrekkelijk. Een beetje opfleuren met wat bloemetjes dus. In de verpakking treffen we een (Standaard) stroomkabel, DisplayPort kabel, en DVI-D kabel aan.

De voet is net als bij de EV2750 en EV2450 keurig solide, en het opbouwen is met een kleine draaibeweging en enkele schroef zowel eenvoudig als vlot geregeld. Achterop plaatsen we een plastic ring voor kabelmangement.


Na het opzetten van de EV2730Q moesten we eerst even zitten, want zoiets dergelijks hadden wij nog niet eerder gezien (sterker nog, bestaat niet eens). Zelfs nu, op het moment van schrijven, zit ik er nog naar te staren. Het voelt allemaal wat vreemd, waar 4:3 juist ooit de normaalste zaak van de wereld was en juist het 16:9 breedbeeld concept wennen was (tot frustraties van sommigen aan toe, wie herinnert zich nog die zot die mensen gijzelde in zijn strijd tegen breedbeeld?). Zoals je van Eizo en het prijskaartje mag verwachten is de bouwkwaliteit echter heel dik in orde. Wat uitstraling betreft is het echter weinig spannend, zeg maar gerust zo suf zakelijk als het kan. Zeker met de EV2750 die onlangs voor review passeerde nog vers in het geheugen (die met dunne bezels en een vlakke voorzijde juist echt in het oog sprong) is de EV2730Q relatief nog saaier. Fysieke knoppen aan de voorzijde zullen zakelijke gebruikers ongetwijfeld meer aanspreken dan fancy touch controls, maar het voelt natuurlijk wat retro.Achterop oogt het ook allemaal recht-toe-recht-aan, maar valt wederom op hoe degelijk de constructie is. USB poorten aan de zijkanten, en onderop treffen we de DisplayPort, HDMI, USB, 3.5mm audio, en stroom aansluiting aan, naast een fysieke aan-/uitschakelaar.


Het scherm is uiteraard niet te kantelen, maar kan wel draaien (swivel) op de voet, grofweg 10 centimeter hoger of lager worden gezet, en een flink stuk kantelen. Hoewel 10 centimeter hoger/lager niet veel lijkt moet je niet vergeten dat het scherm standaard al dusdanig hoog is, dat ‘nog hoger’ de bovenkant van het scherm naar onwerkbare hoogtes brengt.
Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.