De specificaties en features van de Eizo website:

Eerst even de basis. De FS2735 is een 27” scherm met een resolutie van 2560×1440. Het betreft een IPS paneel waardoor ruime vertikale en horizontale kijkhoeken worden geboden. Uiteraard is een scherm in deze klasse in hoogte verstelbaar en kantelbaar en tevens zien we ingebouwde speakers, al lijkt het er op dat we daar niet te veel van mogen verwachten. Het scherm heeft een DisplayPort (met HDCP) aansluiting, een DVI aansluiting, en twee HDMI aansluitingen.

Één van de cruciale features van Eizo is de garantie. Normaliter wordt de garantieperiode tussen neus en lippen door genoemd, maar Eizo is wat garantie betreft wel een uitschieter. Niets geen ‘één jaar fabrieksgarantie’ (waarbij je bij klachten na een jaar dus echt actief je recht moet gaat halen ) of ‘twee jaar wettelijke garantie’, maar gewoon ‘5 jaar on-site exchange’. Dat wil zeggen: Als er in die vijf jaar iets gebeurd met je scherm komen ze hem ter plekke omruilen. Eizo geeft daarbij aan dat dit normaliter binnen twee a drie werkdagen gebeurd.

Het scherm is ook voorzien van een ruim aantal features. We zien verschillende modes, maar vooral Freesync, Smart Insight (contrastverbeteringen in je games), blur reduction, en erg apart: schermbediening via je telefoon waarbij tevens notificaties van je telefoon op je monitor verschijnen.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.