De Eizo FS2735 verpakking blijft bescheiden. De zwarte doos ontbreekt elke vorm van ‘typische gamer meuk’. Hij is niet overdreven fors, maar de hoeveelheid schuim lijkt toch prima. Het scherm zelf zit op vrij gebruikelijke wijze ingepakt, met schuimlaagjes om het paneel zelf. Prima, maar ook niets om heel warm van te worden.


We krijgen wat documentatie, enkele kabels (waaronder een DisplayPort kabel), en een plastic ringetje om kabels te managen. Dat laatste zou van mij wat mooier afgewerkt mogen zijn op een scherm van 1100 euro, want nu lijkt het net een plastic frummel. Wel praktisch, niet bijster elegant.




We gaan verder met de voet. Aardig zwaar, lekker stevig, en deze klikken we vrij eenvoudig aan de poot van het scherm, deze zit vanuit de fabriek al vast, dus echt veel werk is er niet aan de winkel. De constructie is wat ongebruikelijk, maar niet overdreven opvallend. Het lijkt erop dat de Japanse definitie van ‘gamer’ wat afwijkt van de Taiwanese die aanzienlijk meer extravagant genoemd kan worden. Geen LED gedoe of andere gekkigheid is aanwezig.




Het scherm staat als een huis, voelt overal lekker stevig en zwaar aan, is wat stug om te draaien en kantelen wat prettig is gezien hij daardoor niet onbedoeld beweegt als je tegen de tafel stoot. Het voelt en oogt allemaal gewoon prima degelijk, maar net als bij de voet is de uitstraling lastig te beschrijven. Enkele rode lijnen op de achterkant hinten op een game scherm, maar ‘ingetogen’ lijkt toch het codewoord. De bezels zijn niet overdreven dik wat in de regel prettig is.








Op de achterkant zien we een ruim aantal aansluitmogelijkheden. Naast de meest logische DisplayPort zien we ook twee HDMI’s en een DVI input, waardoor je dus eenvoudig meerdere apparaten kan aansluiten (G-Sync schermen hebben dit vaak niet). Verder zien we dat een standaard stroomkabel wordt gebruikt, prettig in het geval dat je die beschadigd, en tevens dat er een USB hub aanwezig is waarbij ik mij wel afvraag of die niet wat beter dichter bij de rand van het scherm had kunnen zitten voor bereikbaarheid. Ook zien we speakers, maar ingebouwde speakers die de moeite waard zijn moeten nog worden uitgevonden.






Voor de liefhebber is het scherm ook geheel kantelbaar, al is het wel even schrikken hoe hoog een 27” scherm als deze vervolgens blijkt te zijn.



Praktischer is de mogelijkheid om het scherm in hoogte te verstellen. Wederom verloopt dit wat stroef, maar dat komt de stabiliteit van het scherm in gebruik wel weer duidelijk ten goede. Stevigheid in gebruik gaat voor een soepele verstelling.



Al met al toch een keurig stevig ‘schermpje’.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.