Productpagina @ inwin-style.comInWin zal voor de meeste van jullie geen onbekende zijn, het bedrijf begon al in de jaren 80, en is vandaag de dag nog altijd een hele grote speler in de markt, al dan niet in de achtergrond bij grote projecten voor overheiden, bedrijven, en dergelijke. De systeembouwers zullen ze waarschijnlijk kennen van de betaalbare behuizingen al dan niet met standaard aanwezige voedingen. Nu heb ik zelf geen inzicht in wat InWin doet, maar het lijkt dat zij recentelijk een charmeoffensief zijn begonnen. Door met opvallende en echt unieke designs op de markt te komen lijkt het alsof ze hun naam meer naar de voorgrond willen brengen. Overigens is het best de moeite eens op de site bij InWin te kijken als je van gekke designs houdt, want er staan een aantal echt aparte cases in de selectie.

Voor mij viel dat op met de introductie van de InWin 904, een flinke ATX toren gemaakt van dik aluminium in combinatie met geheel glazen zijpanelen. Met extreem lovende reviews over de bouwkwaliteit en uitstraling was ik zelf erg benieuwd geworden, maar ik bouw relatief weinig ATX torens (ten opzichte van ITX builds), en een behuizing van ruim 170 euro is lang niet altijd ruimte voor. Enkele weken later kwam InWin met de 901 aanzetten, enkele tientjes goedkoper, een vergelijkbaar design, maar dan in ITX formaat. Daar kon ik wel wat mee, zeker omdat ik nog een mooi systeem in de planning had voor een showroom.

Maar nu over het onderwerp van de review; De InWin 901. Nog altijd een behuizing van ~145 euro, en hoewel design altijd wel een rol speelt, mag het voor die prijs duidelijk zijn dat je wel helemaal weg van het ontwerp moet zijn. Laten we wel wezen, puur voor koel of geluidprestaties hoef je zulke bedragen niet uit te geven, maar het oog wil soms ook wat extra’s. Dat laatste kan je met zekerheid concluderen als je ziet wat er soms wordt betaald voor bepaalde luxe goederen. Desondanks zijn de verwachtingen voor dit geld erg hoog, en zal de 901 een extreem goede indruk achter moeten laten om met een aanbeveling er van af te komen.

Naast de zilveren editie in deze review is de 901 ook beschikbaar in een “gold” editie. Ik heb de foto’s daar nog niet van gezien, maar het lijkt eerder een champagne-achtig kleurtje te hebben.

Zoals altijd: voor ik aan de echte review begin vind ik het nog van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.