Wederom een echte unieke behuizing, en een echt alternatief vinden valt niet mee. De 904 is wellicht een overweging, met de ruimte voor een ATX bord en wat meer harde schijven voor een paar tientjes meer. Hoewel ik de 904 niet zelf heb getest, heb ik deze wel gezien, en ik denk persoonlijk dat voor de doelgroep de 901 een interessantere optie is. Ik zie de doelgroep namelijk niet als die-hard overclockers met SLI opstellingen, maar als mensen of bedrijven die een mooi systeem in het zicht willen plaatsen, een systeem dat er luxe en uniek uit moet zien. Een stevige CPU en GPU heb je geen grotere variant voor nodig, en ook de extra inbouw opties van de 904 zullen vaak overbodig zijn. De afmetingen van de 904 maken het een opvallend grote toren, waar de 901 flink meer bescheiden afmetingen heeft. Het is zeker niet de kleinste ITX behuizing, maar ietwat geringe formaat is m.i. een cruciaal onderdeel van de uitstraling en z’n charme.Ik heb geen 904, dus even met een stock foto: De 904 is zoals je kan zien een stuk groter

Een aluminium behuizing is niets nieuws, en ik heb er zelf een aardig aantal kunnen testen, maar toch is de In Win van een hele andere klasse (al is de prijs er natuurlijk wel naar). Het verschil in luxe uitstraling tussen een ‘gangbare aluminium behuizing’ en deze 901 is even groot als tussen alu-look plastic en standaard aluminium als je het mij vraagt, en dat is niet gering. De 901 is voor mij een klasse apart, deels door de dikke en mooi uitgevoerde alu panelen, maar ook zeker door die geweldige glazen zijkanten. Het blijft deels smaak, maar zelfs als dit je stijl niet is zal je moeten bekennen dat over de kwaliteit en afwerking zeker niet te twisten valt.

Hoewel 145 euro toch een smak geld blijft voor een behuizing, en je ook nog eens moet rekenen op de aanschaf van een extra ventilator of twee, ben ik dermate onder de indruk van de bouwkwaliteit en uitstraling dat ik vanaf het moment ik hem uitpakte geen seconde het idee had dat hij te duur is. Ik zeg niet vaak (of graag) dat fabrikanten een behuizing voor meer geld op de markt kunnen zetten, maar had de prijs van de 901 nog 50 euro hoger gelegen dan had ik er zeker begrip voor gehad. Gelukkig maar dat het niet zo is, want als het aan mij ligt wordt een dergelijk design de nieuwe standaard voor desktop computers.

Niet alleen de kwaliteit, maar ook het gebrek aan echte alternatieven maakt de prijs begrijpelijk. Je krijgt zonder twijfel een uniek en opvallend design, waar weinig over te klagen valt. Ook als je de totale build kosten bij elkaar optelt valt het m.i. wel mee, echt specifieke of dure hardware is namelijk niet nodig. Je moet wel een extra ventilator kopen, en een slim-line optische drive (scheelt ook maar een paar euro), maar de kabels voor die optische drive, evenals voldoende SATA kabels zijn reeds aanwezig, extra sleeves zijn niet nodig, en mITX setups met ATX voedingen zijn niet noemenswaardig duurder dan mATX of ATX builds. Enige aandacht zal je willen besteden aan de kleuren van de onderdelen, bijvoorbeeld dat je voeding zwarte kabels heeft, maar gezien In Win alle andere kabels reeds in zwart aanwezig heeft vallen de financiële gevolgen mee. Een echte design pc voor een meerprijs van iets van 100 euro? Als ik met een oog naar andere luxe goederen kijk, dan vind ik dit een schijntje.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments