Nog even wat foto’s omdat ik er geen genoeg van kan krijgen:


De In Win 901 is een uniek beestje, en een vergelijking maken met meer gangbare behuizingen vind ik dan ook niet zo spannend. Dat de geluidsproductie gemiddeld is? Leuk, maar dat los je zonder enige moeite op, en de meeste builds werken toch vooral op de SSD. Dat de maximale koeling niet extreem is in deze prijsklasse is ook weinig relevant: de doelgroep ligt niet bij de heetste hardware, en zelfs voor mid- tot high end builds is de optionele koeling voldoende. Inbouwopties: een GPU van 30cm, een optische drive, en 4 HDDs, ook dat zien we in zat behuizingen terug, en is ook meer dan genoeg voor de meeste builds. De optische drive zit wellicht niet op de handigste plek om hem dagelijks veel te gebruiken, maar de optie is er, zonder dat je design naar de 1-2-3 gaat.

Allemaal leuk en aardig, en niet onbelangrijk te weten, maar daar gaat het bij de 901 niet om. Dit is zonder twijfel de mooiste, en veruit de meest high-end uitziende behuizing die ik ooit heb mogen bouwen, iedereen die hem hier heeft gezien had “nog nooit zo’n mooie computer gezien”, meestal direct opgevolgd met “is zeker heel duur of niet??”. Heel duur? Dat denk ik niet, iets duurder dan een standaard behuizing? Sure. Maar 140 euro, 200 euro, wat maakt het uit, dit ding is strak en het geld meer dan waard, hier maak je mensen jaloers mee, maakt dat men naar je systeem kijkt en denkt “wow, die heeft smaak”. Het ontwerp maakt indruk, de dikke aluminium panelen maken indruk, de donkere glazen panelen maken indruk, het verlichte logo aan de voorzijde maakt indruk, zelfs de radiator op de achterkant maakt indruk, zelfs al is het maar een instapmodel. Ik zou deze behuizing het liefst voor alle toekomstige builds willen gebruiken, en dan mogen wij al onze desktops gewoon weer eens laten zien aan al die onwetende mensen die nog denken dat de desktop computer dood is, afgrijselijk is, enkel in overdreven faux-gamer-stijl of in budget OEM plastic te bestellen is. Knal hem maar op je bureau, of midden in de huiskamer, de aansluitingen zitten in de kast, en met een mooie kabel-binder ziet hij er zelfs van achteren 100% strak uit. Wees maar weer ouderwets trots op je computer.

Zo, dat moest er even uit. Natuurlijk wil ik wil objectief reviewen, en objectief is de behuizing echt ook prima, en is de bouwkwaliteit en afwerking ook zeker helemaal high-end. Het is echt niet zo dat een mooie behuizing er bij mij goed vanaf komt zonder dat de andere elementen in orde zijn. De mogelijke overwegingen zijn allemaal prima te overzien, de prijs is niet te hoog voor wat wordt geboden, en praktisch zijn de prestaties zat om een redlijk high-end build in de behuizing te gebruiken mits je zelf de extra koeling regelt, en een beetje op stille componenten let. Als de uitstraling je niet aan spreekt houdt het natuurlijk snel op, dan is hij te duur voor de geboden ‘prestaties’, maar wat je mooi vindt kan iedereen voor zichzelf bepalen. Ik ben er in elk geval helemaal weg van, en gezien de vele reacties van mensen om mij heen die deze build kwamen bekijken ben ik zelf 100% overtuigd dat In Win met de 901 een uitstekende weg in is geslagen. Ik kan enkel maar hopen op vergelijkbaar indrukwekkende ontwikkelingen in behuizingen-land in de nabije toekomst.

Spreekt deze behuizing je nu al aan? Dan zal je net als ik helemaal uit je dak gaan wanneer je daadwerkelijk besluit hem in huis te halen. Ik vind de foto’s al niet verkeerd, maar in ‘het echt’ is de In Win 901 een klasse apart.Enkele hogere res fotos voor de liefhebber:
250250250250

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments