598,583

ProductwebsiteEen goede kennis zocht een headsetje voor z’n kinderen, en vroeg mij of ik m’n ogen open kon houden voor iets leuks. Het moest niet te duur worden, maar toch een beetje kwaliteit (tja, wie kent dat dilemma nou niet). Daar naast moest hij naast pc-compatible, ook voor de Xbox en PS3 geschikt zijn. Verder was het verzoek dat hij over de oren zou vallen voor het comfort, en dat de kabel ook lekker lang zou zijn voor de consoles. Het prijssegment van 30-40 euro is wellicht niet het meest spannende, maar er moest toch een leuk setje te vinden zijn binnen die eisen.

Vanwege ontevredenheid over de geluidskwaliteit in games en muziek, het was tenslotte voor z’n kinderen, van eerder aangeschafte setjes bij grote retail ketens leek het mij leuk om eens iets onbekenders te zoeken. Toen ik een positief stukje over de Lioncast LX18 tegen kwam besloten deze te bestellen. Lioncast was mij persoonlijk niet bekend, maar blijkt in Duitsland actiever te zijn, en dan vooral op het gebied van console accessoires. Sterker nog, ik kon zelfs alleen maar Duitse websites vinden.

De LX18 sprong er in positieve zin uit door z’n lage prijs, geschiktheid voor Xbox, PS3, PC, en zelfs ook de onvermijdelijke PS4. Daarnaast ziet hij er ook nog eens leuk uit en heeft hij een lange kabel zoals verzocht. Ik kon deze bemachtigen voor 35 euro incl bezoring in Duitsland, maar een blik op de Nederlandse webshops geeft aan dat hij hier voor 40 euro over de toonbank gaat. Nog altijd een relatief low-budget-headset dus. Om een reviewtje mogelijk te maken kon ik de headset een aantal dagen gebruiken, het is natuurlijk gewoon heel leuk om iets te testen en reviewen. En zo doende zijn we dus hier aangekomen.

Verder vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.