600,397

600,397

600,408

600,359

600,374Uiteindelijk was ik goed te spreken over de Lioncast LX18. Het is een relatief zacht-aanvoelende, lichte, en daar mee prima comfortabele headset. Op het gebied van comfort kan hij de concurrentie in het prijs-segment m.i. prima aan. Ik had graag (nep) leer gezien in plaats van het aanwezige stof, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Uiteraard moet er voor deze prijs ergens op bezuinigd worden.

Wat betreft features zit de LX18 ook gewoon prima in elkaar. Hij is prima stevig, werkt op moderne consoles en computers, heeft een USB en tulp aansluiting, en een lekker lange kabel voor huiskamer-gaming. Enige echte noemenswaardige minpunt is het gebrek aan 5.1 ondersteuning, en dat het dus een stereo-headset is.

De twee echte uitblinkers zijn echter de lage prijs, en het geluid wat je daar voor terug krijgt. Het geluid in z’n totaal is erg vol en vooral de lage tonen zijn helder en lekker aanwezig. Juist de bass beleving is bij veel budget setjes erg slecht, en dat heeft de LX18 echt heel goed voor elkaar. Het maakt het luisteren naar bepaalde soorten muziek, en het spelen van o.a. actie-games een leuke ervaring.

Lioncast mag als merk veel gebruikers waarschijnlijk onbekend zijn, maar het heeft mij in ieder geval met een positief beeld achter gelaten met de goed oogende, prima comfortabele, en vooral lekker klinkende LX18. Al met al denk ik dat de Lioncast LX18 gewoon een erg leuk alternatief is voor gamers met een beperkt budget voor wie 5.1 geen must is, of simpelweg gebruikers die voor niet gek veel geld toch een lekkere volle geluidservaring willen in muziek en games, met een vol op aanwezige zware bass.


Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments