Als eerste onderdeel van de review maar even wat verschillende muziek soorten opgezet, en direct kwam ik tot de realisatie dat de LX18 echt een heel krachtig vol, en rijk geluid af geeft. Waar veel budget setjes het op de lage tonen laten afweten, verwelkomt de LX18 je met een hele volle bass, zonder dat hij kraakt of irriteert. Geluidservaring is uiteraard zeer persoonlijk, maar ik kon mij in mijn persoonlijke ervaring niet herinneren dat een headsetje in deze prijscategorie een dergelijk volle muziekervaring gaf.

Het gebrek aan veel instellingen leek dan in eerste instantie wel wat jammer, maar de ervaring zelf was gewoon direct erg goed. Ook over de hoge- en middentonen kon ik niets te klagen vinden, en was ik eigenlijk direct al erg tevreden met de aanschaf. Wellicht dat de lekkere zware bass in tegenstelling tot veel gelijk-geprijsde setjes sommige gebruikers het idee zal geven dat het net te veel is, maar vermoed ik dat ik zeker niet de enige zal zijn die het erg kan waarderen. Als ik de forums af ga zie ik juist dat een gebrek aan volle lage tonen een veel voorkomende klacht is van headsets. Een indrukwekkende muziekweergave dus voor een headset van deze prijs.

Lioncast noemt de LX18 echter een gaming-headset, dus was ik zeer benieuwd hoe hij met games over weg zou gaan. Ik heb eerst enige tijd Splinter Cell Blacklist zitten spelen, en een aantal potjes Left 4 Dead 2. Niet dat ik iets kon klagen over hoe SC:B weg speelde, maar toch vooral het lekker harde knallen in L4D ging erg goed samen met de LX18, L4D fanaten zullen wellicht net als ik niet zo’n voorstander van de Shotgun zijn, maar het knalde zo lekker met die diepe geluiden in mijn oren dat ik hem gewoon niet weg kon doen, zeker een compliment voor de LX18 op dat gebied.

Wat ik echter wel in enkele andere games (Zoals Call of Duty) miste was de 5.1 ervaring. Mijn eigen headset is nu enige tijd een surround headset, en de LX18 is dat helaas niet. Stereo weergave is gewoon prima, maar surround ontbreekt. De gemiddelde casual gamer zal het niet missen, maar ik had het toch wel graag gezien.

De headset was ook prima comfortabel gedurende al het gamen. Vooral het lage gewicht en het feit dat hij niet erg klemt zal voor veel gebruikers een plus zijn bij lange game-sessies. Ook het feit dat de earpads praktisch geheel om de oren vallen maakt het ook een stuk prettiger om te dragen. Ik moet echter wel zeggen dat ik persoonlijk (nep) lederen earpads fijner vind dan stof (al was het maar om het schoon te houden), maar nogmaals, voor deze prijs ben ik zeker niet ontevreden over het draagcomfort. Tijdens het gebruik viel ook wederom op dat, ondanks dat hij erg licht is, de headset lekker stevig aan voelt, en ondanks dat hij niet erg klemt, toch stevig op mn hoofd zat.

Verder is het het vermelden waard dat de LX18 buitengeluiden redelijk dempt, echter een normaal spreek-volume op 1 meter afstand is nog wel te horen als je de headset op hebt. Iets sterker lijkt de demping van geluiden naar mensen in de omgeving als je een game zit te spelen. Zal vermoedelijk iets met het diepe geluid te maken hebben, maar mijn vrouw (die ook enige tijd met de headset heeft zitten gamen, en zij sloot overigens geheel bij mijn ervaring met betrekking tot het geluid en comfort aan.) en ik hebben geen hinder kunnen ondervinden als de één aan het spelen is, en de ander iets anders deed op een meter afstand. Niet om te zeggen dat je dan niets kunt horen uiteraard, maar het was zeker niet opvallend zoals bij open-constructie headsets het geval is.

Oftewel een erg opvallend lekker vol volume bij muziek en gaming, en comfortabel genoeg om hem langer te dragen. Volgens mij precies wat je in de praktijk wilt.De microfoon heb ik getest met een skype convo en een kleine geluidsopname. Voor een normaal gesprek viel er weinig spannends over te zeggen. Geen gekraak of iets dergelijks, en het klinkt gewoon prima.

Geluidsopname gaf verder ook geen vreemde geluiden en klonk gewoon prima, ook als je op een spannender moment wat ‘enthusiaster’ in de microfoon zou roepen, wat natuurlijk wel fijn is met een gaming headset.

High-end kan ik het natuurlijk niet noemen, maar waar hij voor gemaakt is (game chat, een gesprek, e.d.) is de microfoon, zeker gezien de prijs, gewoon prima in orde.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments