Specificaties van de website van Ozone:

451,191

Een speaker-expert kan hier wellicht wat mee, ik moet toegeven dat ik gewoon geen expert ben op het gebied van dergelijke specificaties, ik hou het gewoon bij hoe ik de prestaties ervaar. Wat natuurlijk wel te begrijpen is is dat deze headset op zowel een PC als PS4 werkt. Helaas heb ik geen PS4, dus die ervaring kan ik je niet mee helpen. In plaats van enkel naar de specs kijken, dan maar een oogje werpen op de website en de genoemde features. Als je op de website kijkt is Ozone duidelijk een merk dat zich op gamers richt. Misschien iets te schreeuwering voor ons nuchtere Hollanders (En Belgen natuurlijk…), want de sexy termen vliegen je om de oren (of in dit geval, in de oren?).

Om te beginnen met de DSP en de X-Surround Sound, deze features zouden er voor moeten zorgen dat je, ondanks dat de headset fysiek een stereo-headset is, toch een goede surround ervaring zou moeten hebben, met heldere geluidseffecten. Dynamic Bass zou je een stevige bass ervaring moeten geven, en dat allemaal in een opvallende headset, die toch licht van gewicht is.

Ook de microfoon krijgt wat liefde, er zitten namelijk 2 microfoons in. 1 uitneembare op de gebruikelijke plaats; de zijkant van de koptelefoon. Maar er zit ook een 2e in de inline control, door samen te werken zou deze opstelling moeten zorgen dat achtergrond geluiden beter worden gefilterd, en dat je dus beter te verstaan bent tijdens serieuze game-sessies. We zullen het zien.

Het is een USB headset dus geen zorgen wat betreft huidige geluidskaart. Verder is de Onda Pro geheel “Plug&Play”, dus inpluggen in de USB poort en gaan! Dat die keuze ook een consequentie heeft kom ik onder de header ‘software’ even op terug.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.