Eerst nog wat aanzichten:
600,387

600,414

600,407

600,408

Als hij aangesloten is verlicht het logo leuk:
600,466

600,448

600,967

En gezien onze kleine man vorige headset review van de partij was, mag hij deze keer natuurlijk ook niet ontbreken. Dit maal een beetje ouder, en een beetje wijzer. (En uiteraard een kritische blik om de kwaliteit te beoordelen!). De headset is wel een beetje groot voor babytjes van exact 1 jaar.
600,649

600,572

600,890Enkele dagen geleden had ik een review gepost van de Cooler Master Cosmos SE, een unieke case met een uiterlijk ontworpen om net een beetje meer op te vallen. De Onda Pro zit eigenlijk een beetje in hetzelfde schuitje. Het is een opvallende en forse headset om te zien, en ondanks dat de verlichting in de oorschelpen de prestaties niet beïnvloed, ziet hij er stiekem toch wel heel leuk uit. Zeker als je af en toe naar een LAN-party gaat zal deze set toch wel aandacht trekken. Noem het wat je wilt, de vraag er naar is er, en het resultaat mag er ook van mij gewoon wezen.

Er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden, of die beter kunnen. Allereerst liepen wij tegen wat problemen op met een Socket775 systeem, al is de headset zelf prima is het natuurlijk niet fijn als je regelmatig de stekker opnieuw moet inpluggen. Ik kan helaas niet bepalen of het enkel aan ons systeem lag, of vaker het geval is met oudere systemen, maar hou er gewoon rekening mee dat de kans mogelijk bestaat met een oudere pc dat je rear-usb poorts zal moeten gebruiken. Heb je een recenter systeem dan S775, dan zal het waarschijnlijk geen zorg zijn. Ook het ontbreken van een software pakket is een gemiste kans; de fabriek instelling is goed, maar smaken verschillen en als je bepaalde tonen of geluidsgebieden wilt versterken zal je dat op een andere manier moeten regelen.

Dan zijn er een paar neutrale elementen. De muziek weergave is echt wel prima maar net als bij mijn eigen Ozone Strato Evo denk ik dat de Onda Pro flink wat concurrentie zal hebben van echte muziek headsets in deze prijsklasse. Ook de geluidsopname met de twee microfoons en noise cancelling techniek weet niet echt te overtuigen; er is niets mis mee, maar om nou van een doorbraak te spreken?

Wanneer je echter begint te gamen herinnert Ozone je er even aan dat het een echt gamer-merk is. Geluidsweergave is uitstekend in een breed scala aan games. Er valt echt gewoon niets over te klagen, zelfs het gebrek aan instellingen om te tunen is snel vergeten wanneer je met heerlijk geluid door je game jaagt. Het verschil met de goedkopere Strato Evo is merkbaar, en van die headset was ik al overtuigd. Ook de handige travel-case is een mooie extra, zeker als je veel naar LAN-parties gaat, maar ook als je net als ons je headset gewoon regelmatig netjes opbergt is het een fijne toevoeging. Naast de travel-case, de opvallende en mooie uitstraling van de headset en deze uitstekende game-prestaties is hij ook nog eens extreem comfortabel. De materialen op je oren en om je hoofd is lekker zacht, de headset zelf is opvallend licht, en de druk op je oren is minimaal. Het resultaat? Na een flink aantal uren achtereenvolgend gebruik zat de Onda Pro nog altijd comfortabel op mn hoofd.

Ozone heeft mij dus wederom kunnen overtuigen met hun product, en mijn verwachting is dat ik zeker nog meer van het in Nederland toch onbekende merk zal overwegen in de komende jaren. Wat betreft de Onda Pro leveren ze een echte gamer-headset, met dito looks, heerlijk geluid en veel comfort voor die lange non-stop-game-nachten.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments