De productvideo, features en specificaties van de Phanteks website:Te veel om allemaal te bespreken, maar het meeste spreekt gelukkig voor zich. Een aantal opvallende elementen even uitlichten:

Om te beginnen is een belangrijke feature dat het materiaal van alle panelen 3mm dik aluminium is, dit gaat op voor alle zichtbare panelen met uitzondering van de achterkant. Als ATX behuizing passen ATX en kleinere moederborden, echter passen sommige E-ATX borden ook mits ze smaller zijn dan 264mm.

Als echte Phanteks ligt de focus duidelijk op koelmogelijkheden; 240mm, 280mm of 360mm radiatoren passen aan zowel de bovenzijde als voorzijde, en de gebruikelijke montageopties voor reservoirs en pompen ontbreken ook niet. Hou je het bij ventilatoren dan kan je er ook een flink aantal kwijt; zeven stuks is geen record, maar in de regel wel dik voldoende. Drie 140mm ventilatoren worden standaard meegeleverd, en de bekende Phanteks fan-hub ontbreekt ook niet.

Aan inbouwmogelijkheden ook geen gebrek; met de standaard aanwezige onderdelen kan je twee SSD’s en 5 3.5” drives kwijt, en indien nodig kan je dit met optionele extra brackets uitbreiden tot een totaal van 3 SSD’s en 8 3.5” drives. Ik ben geen voorstander van optionele brackets moeten kopen, maar ik betwijfel of de standaard aanwezige mogelijkheden echt een beperking vormen voor de meeste gebruikers. De Evolv ATX is zeker geen overdreven grote toren, maar de ruimte voor onderdelen lijkt er niet echt onder te lijden; 420mm ruimte voor GPU’s, of 300mm als je hem vol wenst te hangen met 3.5” drives, 318mm voor je voeding, 194mm voor je processor, en 35mm kabelmanagement zijn allemaal keurige getallen.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
5 Reacties
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Marco
Marco
4 jaren geleden

I noticed that you have installed the fans radiator as intake in the top.
I prefer this solution, as already adopted in my HAF X, that takes fresh air from outside to grant a better colling to the radiator.
Have you modded something to fit the fans or the installation is quite standard ?
thanks in advance

Marco
Marco
4 jaren geleden

Thank you Stephan for your feedback

Frederik D. M.
Frederik D. M.
4 jaren geleden

How did you get the fans above the radiator? Can’t get my Corsair fans to fit nicely without bending the topbracket abit..

– Frederik D. M.