Ok Phanteks doos, netjes bla bla, who cares, give case!


Woohoo, Evolv ATX! Ik begin serieus te twijfelen aan mijn capaciteit om objectief en neutraal te reviewen als het op Phanteks behuizingen aan komt. Het kan toch niet zijn dat ze werkelijk stuk voor stuk bijzonder indrukwekkend (lees: kwijlwaardig) zijn? Vanaf het moment dat deze behuizing uit de doos kwam was ik wederom verkocht. Direct zie je dat er veel aandacht is besteedt aan het ontwerp, de materialen, en de afwerking. De Evolv reeks heeft een uniek karakter en de ATX variant past daar prima bij.
De opvallende en ongebruikelijke antraciet kleur zal een kwestie van smaak zijn, maar ik kan niet anders dan er positief over zijn. Zwart is relatief gevoelig voor stof, en net als witte behuizingen is het grijs aanzienlijk minder kwetsbaar. Daarnaast zie je duidelijk dat het ‘anders dan anders’ is wanneer je naar de behuizing kijkt, maar zonder dat het direct in het oog springt als je een kamer in wandelt waar een Evolv staat. De afwerking van het aluminium, overigens zijn alle panelen van dit aluminium, is ook een compliment waard; je ziet een ietwat grove structuur wat hier prima in de smaak valt.De bovenzijde is ook lekker strak. We zien de power-button en wat ventilatieroosters langs de zijkanten, maar ‘that’s it’. De frontpanel aansluitingen zitten verborgen onder een klep aan de voorzijde, die eveneens van dik aluminium is gemaakt. Twee USB 3.0 poorten, audio aansluitingen, en de rest knop vinden we daar. Twee USB 3.0 poorten is niet gek veel, al zal je bij een behuizing als deze die poorten niet permanent willen vullen gezien de uitstraling.

Phanteks heeft ook de accessoires wederom netjes in orde. Een stevige doos waar handleiding, extra’s, en schroefjes inzitten maakt een prima indruk. Daar in vinden we drie opvallende brackets voor 3.5” HDD’s, deze zien we straks in actie. Tevens zien we daar het bracket voor de pomp, eveneens voorzien van dempend materiaal.Ook leuk is het feit dat de schroefjes in een klein toolboxje zitten. Tie-wraps en dergelijke ontbreken uiteraard ook niet. Wel opvallend zijn de extra LEDjes, je kan de power-LED, de horizontale streep aan de voorzijde, namelijk in verschillende kleurtjes stellen. Wel moet je daarvoor het LEDje zelf fysiek veranderen; niet ingewikkeld, wel een klein beetje moeite.Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
5 Reacties
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Marco
Marco
4 jaren geleden

I noticed that you have installed the fans radiator as intake in the top.
I prefer this solution, as already adopted in my HAF X, that takes fresh air from outside to grant a better colling to the radiator.
Have you modded something to fit the fans or the installation is quite standard ?
thanks in advance

Marco
Marco
4 jaren geleden

Thank you Stephan for your feedback

Frederik D. M.
Frederik D. M.
4 jaren geleden

How did you get the fans above the radiator? Can’t get my Corsair fans to fit nicely without bending the topbracket abit..

– Frederik D. M.