Phanteks heeft het weer voor elkaar gekregen. Vanaf het moment van uitpakken is het weer genieten geblazen. De Evolv ATX is een typische Phanteks in de zin dat je een uitstekend interieur krijgt, een unieke herkenbare uitstraling, een flinke hoeveelheid ruimte voor waterkoeling en een handige PWM-hub, maar de Evolv ATX beschrijven als een serie aan prima features doet deze behuizing simpelweg geen eer aan. We kunnen het weer hebben over inbouwopties, hoe veel schijven je kwijt kan, etcetera. Maar elke minuut die we over dergelijke standaard dingen praten vind ik eigenlijk zonde van de tijd en die tijd spendeer ik liever aan nog wat Evolv-ATX-staren. Maar geen zorgen, de standaard onderdelen zijn gewoon keurig in orde.

Wat je met de Evolv ATX vooral koopt is een heerlijk brute behuizing. Zeker in het ongebruikelijk antraciet grijs is het een uniek beestje die, ook dankzij het leuke ontwerp, een lekkere high-end indruk achter laat zonder dat er zinloze toeters, bellen, of fratsen zijn toegevoegd. Het aluminium is goed stevig en alles voelt keurig solide aan, en de afwerking van alle oppervlaktes ziet er gewoon goed uit. Echte nadelen heb ik niet kunnen ontdekken. Je zou kunnen zeggen dat het aluminium van Phanteks iets grover is afgewerkt dan het aluminium van de luxe In Win varianten, maar dat is een Lamborghini vergelijken met een Ferrari en dan piepen dat de Lambo ruwer klinkt; Beide zijn gewoon toffe sportwagens zijn met een sterk eigen karakter. Dat naast het feit dat Phanteks wat interieur design en features (en het meeleveren van extra’s) best een stapje op de concurrentie voor loopt, al zien we een aantal typische Phanteks features inmiddels wel bij de concurrentie verschijnen.

De Evolv ATX is niet goedkoop, maar biedt een totaalplaatje wat de prijs begrijpelijk maakt. Combineer dat met tig extreem positieve indrukken en een gebrek aan noemenswaardige kritiek, en een maximale score voor een Phanteks behuizing is wederom een feit.

Je kunt deze producten vinden in tal van (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers.
Prijsvergelijker @ Hardware.info
Prijsvergelijker @ Tweakers.net

Enkele hogere res foto’s voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250250250

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
5 Reacties
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Marco
Marco
4 jaren geleden

I noticed that you have installed the fans radiator as intake in the top.
I prefer this solution, as already adopted in my HAF X, that takes fresh air from outside to grant a better colling to the radiator.
Have you modded something to fit the fans or the installation is quite standard ?
thanks in advance

Marco
Marco
4 jaren geleden

Thank you Stephan for your feedback

Frederik D. M.
Frederik D. M.
4 jaren geleden

How did you get the fans above the radiator? Can’t get my Corsair fans to fit nicely without bending the topbracket abit..

– Frederik D. M.