Wat vorm betreft is de FireGlider primair een flinke palm grip muis. Nu zijn er genoeg grotere muizen te vinden, het gros bedient simpelweg een kleinere hand. Met een iets grotere hand (20.5cm) is het een lekkere palm gripper, al trek ik de vingers nog altijd iets op vanwege een persoonlijke voorkeur. Ook de dame met haar iets bovengemiddelde dameshand (17cm) is erg te spreken over de palm grip met dit model. Iets kleinere handen gaan ook nog, maar de aller kleinsten onder ons zullen er wellicht wat moeite mee hebben. Verder is de vorm vrij terughoudend, waarbij het lastig is voor te stellen dat er elementen niet bevallen, mits je een maatje meer wilt natuurlijk.

Primaire switches voelen keurig, ik vermoed de typische Omrons, en zelfs de andere knoppen voelen niet goedkoop aan; een frequent minpuntje bij betaalbare muizen. Net als bij de Sharkoon M50 gaat het muiswiel niet in extreme stappen, maar voldoende ‘gemiddeld’ allemaal om voor zowel gamen als andere taken prima mee te komen.

Eigenlijk het enige punt waar je aan merkt dat de FireGlider wat goedkoper is is het gebruik van de Avago ADNS-9500 laser sensor. Niet eens dat de prestaties slecht zijn, verre van, zo vertoont de FireGlider eigenlijk praktisch geen nare trekjes, maar deze sensor heeft wel een flinke positieve acceleratie bij razendsnelle bewegingen, iets wat bij meer recentere lasers (zoals de populaire ADNS-9800) veel minder nadrukkelijk aanwezig is. Dan hebben we het wel over low-sense mega zwaaien, waarbij mensen die weten dat ze op die manier gamen (veelal CS:GO) toch bij een luxere optische sensor uitkomen. Ook de iets hogere lift-off distance richting de 3mm is daar niet echt ideaal voor overigens. Voor all-round gaming, casual gaming, en zelfs zaken als photoshop of iets dergelijks is er eigenlijk geen bezwaar tegen gebruik van deze ietwat volwassen ADNS-9500; geen jitter, geen merkbare prediction, en over het algemeen prettige tracking op alle gangbare oppervlaktes zolang je niet boven de 3 meter/seconde aan je muis zwaait.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.