De logische compagnon van de Fireglider vanuit huize Sharkoon zal uiteraard de Fireground zijn, een mega muismat. Hoewel vast meer bedoeld voor de vuur-print variant is de print op de Fireground een tikkeltje meer bescheiden, zeker omdat het toetsenbord er voor een groot deel overheen valt. De Fireground is eigenlijk een vrij typische, ietwat gladde mat die vooral opvalt vanwege het grotere formaat, en de nopjes om schuiven van je toetsenbord tegen te gaan. In hoeverre dat laatste effectief is wisselt per toetsenbord, want zodra je bord stevige rubberen voetjes heeft zijn de noppen al snel te laag om iets te kunnen doen, zo ook bij dit CM Masterkeys toetsenbord. Bij andere borden, zeker typische OEM plankjes of iets dergelijks, werkt het wat beter, en kwaad kan het sowieso niet, hooguit zou je kunnen stellen dat wanneer je een TKL bord gebruikt je netto iets meer ruimte over had kunnen houden.
Onderop zien we dat de Fireground best grippy is. Prettig is ook de gestikte afwerking van de randen, iets wat de ‘gemiddelde’ matten van de budget modellen afzet. Gezien het prijskaartje van slechts 20 euro, voor een grote mat als dit ver beneden gemiddeld, weet Sharkoon dus weer een knap matje neer te zetten die de gevoelens onderstreept dat je bij ‘Gaming A merken’ toch echt een stukje extra betaalt voor die merknamen. Een tikkeltje dunner wellicht dan de meeste concurrenten uit die hoek, maar wat prijs-kwaliteitverhouding betreft is Sharkoon met dit product wel hard-to-beat gezien je daar toch echt minimaal een tientje (laten we niet vergeten, 50%) meer kwijt zal zijn, zo niet meer.
Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.