Normaliter zou ik nu naar het ingebouwde systeem gaan, maar we leggen de aandacht vandaag natuurlijk op de Hue+, en laten we wel wezen: het inbouwen van een ATX toren stap voor stap beschrijven worden we een beetje te oud voor. Geen zorgen overigens want er komen zo echt meer dan genoeg foto’s van het ingebouwde systeem waar uit je alles op kan maken. De Hue+ komt in een relatief compacte verpakking, een 5.25” drive past er niet eens in. Intern vinden we een net doosje met een flink aantal kabels. Drie verlengkabels in verschillende lengtes, een interne USB 2.0 kabel om de Hue+ op je moederbord aan te sluiten, een kabel om de Hue+ via een molex aansluiting te voeden.



Die collectie aan kabels maakt het mogelijk om de maar liefst 4 LED-strips van 30cm per stuk (en 10 LEDs/30cm) op tal van manieren aan te sluiten, de LED-strips zijn zowel magnetisch als van 3M tape voorzien, dus je kan zelf kiezen voor de wijze van ‘plakken’. Het aansluiten doe je via de controller, een compact kastje wat precies in een 2.5” bay past (mits die ruimte genoeg biedt in de hoogte). Deze controller is wat opvallend vormgegeven met een glimmend en een mat deel, en een witte LED-streep daar tussen in. Om het glanzende deel goed te tonen een fototje toegevoegd met overdreven licht er op, zoals je straks ziet is hij gewoon zwart. De controller vereist wat prik (via een molex), USB verbinding, en heeft vervolgens twee uitgangen. Je kan zelf kiezen of je vier strips aan één kanaal hangt, twee-twee doet, of ze anders verdeeld. Ik heb nog geen optionele extra strips op de markt gezien maar het is aannemelijk dat deze binnenkort zullen komen. In dat geval zou je tot acht strips kunnen gaan.





Mijn nieuwe ATX setup voor behuizingen reviews bestaat uit een MSI Z97 Gaming 9 AC moederbord, een setje Corsair Vengeance Pro DDR3 geheugen (al heb ik hier gekozen voor standaard zwart Vengeance geheugen), en een Cooler Master V850 Modulaire voeding. Welke processorkoeler er in komt hangt van de behuizing af, en in dit geval heb ik uiteraard de NZXT Kraken X61 280mm AIO waterkoeling gebruikt. Dat de S340 daar precies genoeg ruimte voor biedt is natuurlijk niet heel vreemd. De behuizing is overduidelijk gemaakt voor een full-size ATX moederbord in combinatie met deze koeler, niet alleen past het precies, maar het wegwerken van de kabels is ook praktisch automatisch opgelost. Hoewel kleinere moederborden zoals mATX of smallere ATX borden wel passen doe je er gezien de kabelmanagement opties beter aan een full size model te kopen.


NZXT stapt geheel af van 5.25” bays, waardoor hun vorige Hue systeem en fan controllers niet passen in de nieuwe behuizingen. Net als de Kraken past ook de Hue+ ‘precies’ in de S340, in dit geval aan de onderzijde. In dit geval kost het je een 2.5” plekje, al kan je dat kastje natuurlijk ook prima elders verbergen als je meer SSD’s hebt en ook twee 3.5” drives kwijt wilt. De LED-strips laten we in een rondje gaan.





De S340 is niet de behuizing voor je als je een doe-het-zelf NAS wilt bouwen met tig harde schijven, maar met een mooi full-size bord, een Hue+ set, een SSD of twee, een 3.5” HDD of twee, een grafische kaart (of twee), heb je je systeem zo in elkaar en netjes afgewerkt. Een vijfde HDD plek is beschikbaar onder de twee 3.5” sledes, echter gezien dat een bodemmontage is zou ik daar enkel een SSD overwegen, niet een mechanische 3.5” drive. Compacte behuizingen kosten vaak wat meer tijd om te bouwen, maar in dit geval laat NZXT je echt niets te wensen over.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.