Nee, we zijn nog niet klaar met de NZXT product spam! Ook nog even een kijkje naar de nieuwe Grid+ V2 fan controller. De eerste versie paste ik toe in de NZXT Phantom 820 NZXT-mega-build, en inmiddels is de tweede versie uitgebracht. Het doel is eenvoudig: je sluit de Grid+ v2 intern op je moederbord aan, verbergt hem ergens in je case, en vervolgens kan je er zes ventilatoren mee ‘beheersen’. De Grid+ v2 sluit je aan op een interne USB 2.0 header, dus een PWM header zoals bij de ingebouwde fan hub van de NZXT H440 is niet nodig.

De verpakking is compact, keurig, en in intern vinden we klein schattig kastje, een stapeltje tie-wraps, en 2 verlengkabels voor fans. Ook prettig is de aanwezigheid van wat 3M ‘dual lock’ tape, om de Grid+ v2 met stevig klittenband vast te zetten, maar om hem toch tijdelijk er even uit te kunnen halen indien gewenst. Het kastje zelf is schattig compact, weinig opvallend, en voorzien van zes 3-pin aansluitingen met ruimte genoeg om eventueel 4-pin ventilatoren er in te prikken indien gewenst; de meeste 4-pin fans kunnen tenslotte ook met DC-control worden gecontroleerd.
Heel goedkoop is de Grid+ v2 niet, met een prijskaartje van ca vier tientjes. Op zich niet overdreven veel voor een fan controller, zeker niet ééntje met een degelijke software aansturing, maar in de praktijk voldoet een degelijke PWM hub veelal ook, en als je ziet dat een S340 plus een Grid+ v2 tezamen richting de 100 euro gaat dan wordt een H440 met ingebouwde fan hub, meer fans, en een stevigere kwaliteit toch wel verdacht interessant. Heb je echter al een behuizing en zoek je een (verborgen) fan controller dan is de Grid+ v2 echter best interessant. Hou wel rekening dat je zes ventilatoren maximaal 30W samen mogen gebruiken, zat voor de meeste gangbare ventilatoren, maar er zijn genoeg aftermarket modellen die meer dan 5W trekken.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments