Laten we wederom met de behuizing beginnen, de Hue+ gaat daar tenslotte straks in. De verpakking is voor een ATX behuizing opvallend compact, maar ziet er visueel wel aantrekkelijk uit, zeker voor een behuizing in de prijsklasse waar bruine dozen nog vrij gebruikelijk zijn. In de verpakking zien we een handleiding en wat schroefjes in losse zakjes; netjes maar niet spectaculair.Net als de H630 en H440 is deze S340 een hele strakke vertoning, de standaard S340 heeft zelfs een geheel vlak voorpaneel zonder ook maar iets van een ‘vormpje’, maar bij deze Razer uitvoering is daar uiteraard wel een logootje aan toegevoegd. Het resultaat is er niet minder om, want het Razer logo is nog best bescheiden tenzij je er echt flink licht op zet. De basisvorm is eigenlijk zo recht-toe-recht-aan als maar kan en veel strakker kan haast niet: Geen gekke hoeken, geen opvallende vormen, gewoon strak-strak-strak, maar wel met een venstertje. De voetjes zijn netjes en stevig, maar eigenlijk ook vooral onopvallend. Kwalitatief voelt en oogt het allemaal erg netjes als we ons oog op de prijs houden. Gezien het feit dat de standaard S340 nog een stukje goedkoper is en de materialen daar hetzelfde zijn was mijn eerste ingeving dat de prijs-kwaliteitverhouding van het basismodel S340 erg sterk moet zijn.


Aan de bovenkant is het enige wat de strak zwarte (of eigenlijk, diep donker grijze) constructie opbreekt de ruimte voor een 120mm of 140mm ventilator waar we tevens reeds een voor geïnstalleerde 120mm ventilator in zien. Aan de voorzijde zien we een flinke lichtinlaat en de frontpanel aansluitingen. Voor deze special edition zijn de USB poorten groen uitgevoerd, en tevens zal de ronde ring van de power knop groen oplichten. In de close-ups zie je goed hoe keurig het spuitwerk van de S340 is, niet alleen gezien het prijspunt, maar ook geheel op eigen beentjes verdient deze NZXT hier een dikke pluim.

De achterzijde is een indicatie van een vrij typische ATX toren. Zeven expansie sloten, een ATX voeding onderin, en een 120mm ventilator aan de bovenkant. Positief is dat overal duimschroeven zijn gebruikt. Aan de onderkant zien we dat er een flink stoffilter onder ziet voor de voeding (Deze mis helaas een schuifmechanisme), wederom een flink gat voor luchtstroom aan de voorzijde, en tevens twee LED-strips. Deze LED-strips zijn enkel aanwezig op de special edition, de goedkopere standaard S340 moet deze missen.


Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments