Review: be quiet! Dark Base Pro 900
Productpagina @ be quiet!


Zowel de be quiet! Silent Base 800 als de 600 lieten positieve indrukken achter, de oosterburen hadden dan ook een reputatie wat betreft degelijkheid van hun andere producten hoog te houden. Inhoudelijk viel er niet veel te klagen, hooguit dat de 800 wel een fan controller mocht hebben (welke bij de later geïntroduceerde 600 dan ook werd toegevoegd). Het enige wat een beetje bleef hangen was het gevoel dat be quiet! zich vooral had ingezet op een uitstekende uitvoering van het bekende tower concept, en dat van echte innovatie weinig sprake was. Een beetje cliché wellicht om Duitsers aan uitstekende bouwkwaliteit en afwerking en gebrek aan inspiratie te verbinden, maar het is zoals het is en het is vaker een compliment dan kritiek. Ik zal mijn anekdotes over mijn (meestal) geliefde Alfa Romeo’s overigens maar in de oude doos laten, anders haal ik ook nog de woede van Italianen over mij heen.

Dat be quiet! op gebied van behuizingen ookkan innoveren willen ze laten zien met hun nieuwste behuizingen, de Dark Base 900 en de Dark Base Pro 900, waarbij de Pro vandaag onder de loep wordt genomen. Ze beloven naast kwaliteit zowel modulariteit als een knappe featureset, maar vragen er een aardig bedrag voor als het op behuizingen aan komt; 250 euro voor de Pro, of 200 euro voor de niet-Pro. We gaan kijken of de Pro variant zijn geld waard is. Dat de modulariteit noemenswaardig mag je in elk geval al opmaken uit het feit dat het een los hoofdstuk is geworden.

De Dark Base (zowel Pro als niet-Pro) komt in een geheel zwarte versie, zwart met oranje details, of de versie in deze review: zwart met zilvergrijze details.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.