Voor het inbouwen gingen wij aan de slag met een knappe MSI X99A Gaming Pro Carbon, een insanely over-the-top Intel Core i7 6950X en een aantal verschillende GPU’s en koelers. Hoewel een pittig X99 systeem is het moederbord een meer praktische ATX form factor, waardoor er meer dan genoeg ruimte over blijft in de behuizing en wij dus prima de standaard layout kunnen aanhouden.


Het inbouwen van een vrij typische ATX build is dan ook weinig spannend voor een case als dit. Zo zien we dat zelfs high-end kaart als een Asus ROG Strix GTX 1080 eenvoudig past zelfs met alle HDD bays in tact. Ook een Cooler Master MasterLiquid Pro 240 valt zowaar weg in de zee van ruimte. Kabelmanagement achter het moederbord is kinderspel, ook daar is goed aan gedacht. Wel is het onvermijdelijk dat je de kabels uit je voeding ziet komen, want een PSU cover is niet aanwezig. Ergens jammer, al weet ik ook niet hoe ze dit zouden moeten implementeren zonder dat het ten koste gaat van alle modulariteit. Een voeding met zwarte kabels zoals je hier ziet, of gebruik van sleeved cables (heb je vast budget voor met een 250 euro case?) is wel aan te raden.


Zoals je ziet hebben we de meegeleverde LED strips hier boven en voorin de behuizing geplaatst. Met 36cm per stuk voldoende om je build goed te verlichten, al helpen de LEDs op het moederbord en de GPU ook een handje mee. De keuze van be quiet! om de LEDs vijf kleuren mee te geven is uitstekend, wellicht niet zo sexy als 16 miljoen kleuren, maar met rood, groen, blauw, oranje en wit (of de optie ze uit te zetten) dekken ze wel de meeste wensen.Om de rode build mogelijk te maken moest de Cooler Master koeler even plaats maken (die kan enkel in het blauw) voor een NZXT Kraken X61 met RGB LED, en maakt de Asus GPU plaats voor een dikke rode jongen: de MSI GTX 1070 Gaming X. Achteraf gezien dat MSI logo beter ook even rood kunnen afstellen, wat in de software kan. Ook deze dikke GPU past eenvoudig met behoud van alle HDD bays. Wel zien we dat langere radiatoren, en zeker dikkere modellen, in de buurt van de 5.25” bays komen.
Een AMD Radeon RX 480 lijkt bijna een ITX GPU in deze case. Twee op een rij zou eenvoudig passen.


Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.