Een doos. Duvel for scale omdat het weliswaar juli is, maar dusdanig matig weer de laatste dagen dat de lichtere biertjes nog even in de koelkast blijven.


De Dark Base Pro 900 is, simpel uitgedrukt, een beest van een behuizing. Niet eens extreem groot, maar de combinatie bouwkwaliteit en afwerking laat geen twijfels achter over het segment waarin deze jongen speelt: de bovenkant van de markt. Wat materiaal betreft een duidelijke upgrade boven de ~80-150 euro mainstreamers, al mag dat ook wel voor de prijs. Hij staat als een huis op zijn knappe poten, en zowel de staal als aluminium onderdelen doen het uitstekend. Hoewel leverbaar in geheel zwart of met oranje afwerking ben ik zelf erg te spreken over de zilverkleurige highlights, het breekt het zwarte geheel net even op, en de case is zeker groot genoeg dat hij dat kan gebruiken. Aluminium onderdelen hebben een licht geborstelde look, en het valt op dat de QI lader voorop de kleurovergang uitstekend weet op te vallen. Panelen sluiten op de meeste plekken ook erg strak aan, de fractie van een millimeter aan de zijkant is in werkelijkheid feitelijk niets van te zien.Aandacht uiteraard voor de zijpanelen. Het stalen zijpaneel bevat de optie om koeling toe te voegen (tot zover dat nog zinvol is tegenwoordig) en het be quiet! logo paneel kan uiteraard worden omgedraaid wanneer je de behuizing in de omgekeerde stand zet, daarover straks meer. De show wordt uiteraard gestolen door het gehard glazen zijpaneel van 4mm dikte (een nette dikte overigens). Licht getint waardoor je de meeste onderdelen goed zal blijven zien, zeker met LED verlichting in de behuizing. Ook hier valt de afwerking in positieve zin op, maar hou er rekening mee dat het wel kan spiegelen als je hem vol in het licht zet.


Het aluminium voorpaneel is een deurtje. Positief voor de uitstraling, al moet je op het aluminium drukken om hem te openen waarbij vingerafdrukken hier dus simpelweg onvermijdelijk zijn. Nu vermoed ik dat de meeste mensen tegenwoordig nauwelijks meer de deur open doen voor optische drives, dus dat deze vooral open gaat bij het reinigen van het stoffilter (en dan heb je toch een doekje bij de hand?), maar het moet worden gezegd. Achter de deur zien we verder nog de fan controller en een knopje om de kleur van de LED-strips (5 kleuren) te veranderen. Zelfs met een GTX 1080 en Intel i7 6950X waren de temperaturen overigens zo dik in orde dat je de fan controller overigens prima in de stilste stand kan laten staan, maar dat terzijde. Twee 5.25” bays voor de liefhebber, een eenvoudig te reinigen stoffilter met dikke fans er achter, en onderop zien we nog een mega filter die de hele onderkant van de case dekt. Keurig, wat je ook kan zeggen van de afwerking van de geluidsdemping op de panelen. Net materiaal, goed geplakt, netjes afgewerkt, daar kunnen enkele concurrenten van leren. Dit materiaal vinden we overigens ook terug op het (dichte) zijpaneel en de bovenzijde.
De achterkant is in de standaard indeling vrij ‘typisch’, het valt zowaar niet op dat er reeds een aansluiting zit voor een stroomkabel, dit omdat de indeling modulair is en dus ook de voedingspositie. Hierdoor zie je wat je vaak ik ITX cases ziet met een aparte indeling, een vaste aansluiting op de case en een verlengkabel naar je voeding intern. Pootjes onderop vallen wel in positieve zin op: stevig, netjes afgewerkt, en met dusdanig grip dat de behuizing niet zo maar gaat wandelen.Accessoires worden netjes in gescheiden zakjes geleverd. LED-strips los in karton, weinig over te klagen. Prettig is de toevoeging van zowel een pomp- als een reservoir bracket, hiermee richt be quiet! zich dus op (custom) waterkoeling.Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.