De features en specificaties van be quiet!:

Allereerst complimenten voor de productpagina, zelden dat specificaties zo uitvoerig en overzichtelijk worden gemeld. In de basis is het een E-ATX / XL-ATX behuizing met uiteraard de optie om ATX en kleinere borden te huisvesten. Niet overdreven groot afgemeten, maar de Dark Base Pro 900 mag nog gerust een forse tower genoemd worden, en met een gewicht van bijna 15kg uiteraard ook geen lichtgewicht. Een niet onlogisch gevolg van een flinke hoeveelheid staal, aangevuld met aluminium voor de afwerking en gehard glas voor het zijpaneel. Als flinke toren zien we dat er aardig ruimte is voor zowel grafische kaarten (323mm met HDD bays, 472mm zonder), voedingen (284mm) als processor koelers (185mm), waardoor de meeste hardware eenvoudig zal passen.

Wat opslag betreft zien we ruimte voor zeven 3.5” HDD’s waarbij elke plek voor een 3.5” ook gebruikt kan worden voor twee 2.5” drives. Daarbij zien we een extra 2.5” slot (achter het moederbord), en ook de oude vertrouwde 5.25” bays zijn van de partij, al is het aantal van twee stuks niet heel extreem, genoeg behuizingen die ze geheel achterwege laten.

Drie 140mm ventilatoren zitten standaard in de behuizing welke staan aangesloten op een ingebouwde fan-hub die ruimte biedt aan vier 4-pin PWM fans en vier 3-pin DC fans welke allemaal via één PWM header worden aangesloten maar ook met een losse slider kan worden bediend, een opvallende combinatie. Belangrijke kanttekening is dat de meegeleverde SilentWings 3 140mm PWM fans de top is van de retail line-up van be quiet! en dus zeker geen budget instappers zoals meer gebruikelijk. Wat koelopties zien we flink ruimte voor extra ventilatoren of radiatoren, met zelfs ruimte voor 360mm en 420mm modellen aan de voor- en bovenzijde.

Verder zien we nog wat aardige features zoals geluidsdemping op de voor- en zijpanelen, anti-vibratie oplossingen voor HDD, ventilator, voeding en moederbord tray (wut?). Nog opvallender zijn de meegeleverde LED-strips en de ingebouwde QI draadloze oplader voor je telefoon.

Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.