Intern voelt de Dark Base Pro 900 in eerste instantie bekend aan, en als je door de foto’s skipt lijkt het zowaar een typische tower case. De losse HD modules en het stuk rond de voeding geven echter al het vermoeden dat er meer speelt. Alvorens we naar het modulaire gaan kijken eerst de typische onderdelen: Een flink moederbord tray voor alles van ITX tot E-ATX, zeven HDD brackets, en eventueel ruimte voor koeling aan de onderzijde. Ook tussen de HDDs en de ventilatoren voorin zien we genoeg ruimte om een radiator er tussen te zeten.


Kijken we dichter op het moederbord tray zien we dat deze niet vast zit aan het frame, maar vast zit geschroefd. In de uit-fabriek layout hebben we echter alle acht de expansie sloten tot onze beschikking.


De HDD trays zijn elk te gebruiken voor één 3.5” drive of twee 2.5” drives, en ook individueel te verwijderen. Heb je een extreem lange GPU dan hoef je bijvoorbeeld niet direct de helft of al je HDD’s in te leveren, maar haal je er enkel uit nodig is. Andersom kan uiteraard ook, als je ze liever kwijt dan rijk bent laat je enkel die zitten die je daadwerkelijk gebruikt.


Opvallend is ook de plaatsing van de voeding. Met het bracket kan deze worden verschoven naar voren of achteren, of naar de andere kant van de behuizing als je het moederbord invert. Ook zien we dat de constructie rondom de voeding geheel gedempt in de behuizing hangt.


Achterop krijgen we weer iets meer inzicht in de modulariteit met opvallend veel schroeven. Rubberen grommets in de gaten voor kabelmanagement ontbreken niet, en we hebben één SSD achterop. De fan hub valt ook op vanwege het feit dat deze zowel PWM (4-pin) als DC (3-pin) aansluitingen heeft, zo worden PWM ventilatoren ook als zodanig aangestuurd, terwijl de meeste PWM hubs zelf wel met PWM worden aangestuurd, maar ventilatoren enkel op voltage aansturen.

Voor de aardigheid: bovenop, onder de bovenste kap, zien we een mooie hoeveelheid ruimte en installatieopties. Zo kan praktisch elke maat radiator worden geplaatst. Er is ook ruimte voor een radiator of ventilator aan de bovenkant tussen het frame en het paneel.


Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.