Review: Cooler Master Hyper 612 Ver 2.]

Productpagina @ Coolermaster.com

Prijzen en Levertijden @ Hardware.info
Prijzen en Levertijden @ Tweakers.netOnlangs heeft Cooler Master hun nieuwe versie van de Hyper 612 koeler op de markt gebracht, en gezien ik altijd wel een betaalbare, maar toch stevige, koeler kan gebruiken moest een vlot reviewtje er over wel kunnen. Laten we wel wezen, betaalbare koelers zijn een populair item!

De Cooler Master Hyper 612 Ver. 2 heeft een aardig lange naam, die eigenlijk best te verklaren is: De 6 staat voor 6 heat-pipes, de 12 staat voor de 120mm ventilator. Althans, dat klinkt redelijk, dus daar laat ik het bij. De Hyper staat wellicht voor het snel draaien van bovengenoemde ventilator, maar in die uitspraak heb ik iets minder vertrouwen. Het is de tweede implementatie van de 612, waarbij de gelijkenissen, anders dan het aantal heatpipes en afmeting van de ventilator, eigenlijk ver te zoeken is. De scherpe lezer zal wellicht weten dat het eigenlijk de derde versie van de 612 is, want we mogen ook de inmiddels EOL 612S naturlijk niet vergeten.

Met een prijs van ca 40 euro (al biedt één shop hem aan voor 36,–), is het een mid-range koeler in zeer een druk stukje van de processorkoeler markt, dus wacht deze koeler een stevige uitdaging.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.