Normaliter zie ik Cooler Master producten in bruine verpakkingen als het budget gear is, of wat luxere full-colour verpakkingen als het (je raadt het al) wat meer high-end spullen zijn. De Hyper 612 v2 komt in een verpakking die het beste als de middenweg beschreven kan worden. Vooral wit, wel enige kleur, niet bijzonder luxe verpakt maar wel meer dan prima stevig. Alle onderdelen zitten in elk geval veilig verpakt.





Uiteraard krijgen we een stapel montagematerialen, en ook de bekende S2011 schroeven ontbreken niet, al is S2011 compatibility zeker geen gegeven in dit prijssegment. Opvallend is de aanwezigheid van fan-clips –en- de plastic fan-beugels. De laatste optie ziet er wel opvallender uit, maar de eerste neemt iets minder ruimte in beslag of kan gebruikt worden om een extra ventilator aan de achterkant te plaatsen.




De ventilator hebben we vaker bij Cooler Master producten gezien, en is een model waar ik best over te spreken ben was betreft koel- en geluidsprestaties. Lekker zwart, mooie “vleugels”, en een glimmende sticker; het ziet er allemaal wel aardig uit.




Dan het koelblok zelf. We zien meer koelblokken waarbij het gros uit de buurt van het werkgeheugen wordt gehouden, dit is fijn want het zorgt voor compatibiliteit met hogere types werkgeheugen, maar in dit geval kan de toren helaas niet zonder hulp rechtop blijven staan; handje hulp erbij dus. De koperen heatpipes kan je niet missen, en in het koelblok zien we aan de achterzijde een uitsparing, vermoedelijk om bij Socket 2011 het geheugen aan de achterkant niet in de weg te zitten. Verder oogt het blok erg degelijk, al valt op dat de ruimte tussen de koelvinnen wat groter is dan we bij de recent gereviewde modellen hebben gezien.






Aan de bovenkant zien we een wat grof uitziende bovenste koelvin met het Cooler Master logo er in, ook zien we de kleine gaatjes naast de heatpipes, wat CM “X-Vent Technology” noemt en de prestaties zou moeten verbeteren. Ik geloof het allemaal wel, we zullen de prestaties zien.




Aan de onderzijde zien we de stevige koperen heatpipes nogmaals, en ook hoe deze in het contactoppervlak zitten verwerkt; de aaneensluitende heatpipes zouden hitte beter moeten afvoeren dan voorgaande modellen. Het ziet er wederom prima uit. Ik moet wel zeggen dat het bij het demonteren niet echt handiger was, gezien de pasta een beetje tussen de heatpipes komt. Prima te doen, maar liever niet dagelijks. Met het zicht van onderen krijgen we ook een beeld van de montage straks.






Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.