De specificaties en features van de Eizo website:


Eerst even de basis. De EV250 is een 27” scherm met een resolutie van 2560×1440. Het betreft een IPS paneel waardoor ruime verticale en horizontale kijkhoeken worden geboden. Uiteraard is een scherm in deze klasse in hoogte verstelbaar en kantelbaar en tevens zien we ingebouwde speakers, al lijkt het er op dat we daar niet te veel van mogen verwachten gezien de 1W per kanaal spec. Het scherm heeft een DisplayPort aansluiting, een DVI-D aansluiting en en HDMI aansluiting, beide met HDCP. Tevens zien we een headphone aansluiting, en een USB hub.
Het betreft zoals gezegd een IPS paneel met kijkhoeken van 178 graden verticaal en horizontaal, Eizo noemt het een sRGB scherm, oftewel 100% van het sRGB spectrum moet worden weergegeven. Contrast is opgegeven als 1000:1 en met een 5ms grijs-naar-grijs response zou het een redelijk vlot, maar geen specifiek game scherm moeten zijn.

Één van de cruciale features van Eizo is de garantie. Normaliter wordt de garantieperiode tussen neus en lippen door genoemd, maar Eizo is wat garantie betreft wel een uitschieter: ‘5 jaar on-site exchange’. Dat wil zeggen: Als je scherm in die 5 jaar komt te overlijden komen ze hem ter plekke omruilen of repareren. Eizo geeft daarbij aan dat dit normaliter binnen twee a drie werkdagen gebeurd. De eerste zes maanden krijg je een garantie op heldere sub-pixels.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.