De Eizo EV2750 verpakking is bescheiden. Geen opvallende elementen, maar een simpele uitstraling al is het karton duidelijk bovengemiddeld stevig. Van binnen lijkt de vulling dusdanig goed in orde dat de kans op transportschade minimaal is. Wat kabels betreft krijgen we een (standaard) stroomkabel, een USB 3.0 kabel voor de hub, en een DisplayPort kabel. Gezien de verpakking reeds open was (dit model is elders reeds gebruikt) en mijn ervaring met andere Eizo schermen vermoed ik dat een DVI kabel ook aanwezig zal zijn, echter in dit geval al was ‘verdwenen’.

Alvorens we kunnen testen moet het scherm eerst worden opgebouwd. Een stevige voet met een eenvoudige doch stevige manier van monteren zorgt voor een uitstekende basis van het scherm.
Met de EV2750 op tafel waren mijn vrouw en ik in één keer overtuigd: Dit is werkelijk één van de aller mooiste schermen die wij hadden gezien, uiteraard bewust van enige subjectiviteit omdat strak hier in de smaak valt, en onze nieuwe bureaus deels wit waren uitgevoerd. Het duurde even voordat wij doorhadden waarom de EV2750 zo’n indruk achter liet, want het recht-toe-recht-aan met een licht zakelijk karakter is niet direct het meest spannende. De zeer dunne bezels, plus het feit dat het scherm aan de voorzijde geheel vlak is (de bezels komen dus niet voorbij het paneel), bleek verantwoordelijk. Ik heb wel veel Eizo’s gezien, maar nog niet eerder witte uitvoeringen, iets wat ook een positieve verrassing was, het ziet er namelijk erg goed uit.

De bouw van het scherm is even zo indrukwekkend als de uitstraling, alles voelt extreem solide aan en geeft de indruk dat je hier lang plezier van gaat hebben. Als gevolg is het verstellen wel wat zwaar, maar dat lijkt ook nodig om te zorgen dat het scherm in elk van de vele posities als een huis staat. We zien het scherm tot het bureau zakken, hoog stijgen, kantelen, tilten, en aan de achterzijde zien we dat je werkelijk alle kanten op kan.We blijven even achter: strak, wit, weinig poespas. USB-hub en headphone aansluiting aan de zijkant, een licht Eizo logo bovenop, en alle aansluitingen aan de onderzijde. Ook de optie om de EV2750 met een Kensington slot te bevestigen zal gezien de prijs geen overbodige luxe zijn.
Net als bij de FS2735 zit er een (plastic) ring voor kabelmanagement. Het werkt, maar oogt relatief eenvoudig naast alle stevige blokken.


Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.