Als je de hele review hebt gevolgd zal je vermoedelijk net als ik erg enthousiast geworden zijn van de Eizo EV2750, en ik kan er ook niet om heen dat het een geweldig scherm is. Niet alleen de subjectieve indrukken, maar ook de testresultaten die ik registreer zijn uitstekend. Standaard uit de fabriek zien we al praktisch uitstekende resultaten, en met een klein beetje sturen vanuit de kalibratie zien we resultaten die we zowaar fenomenaal mogen noemen (maar dus geen paniek als je geen colorimeter in huis hebt). Andere elementen zoals goede kijkhoeken, (gebrek aan) backlight bleeding, uitstekende uniformiteit en de prettige werking van het OSD zijn ook dik in orde. De echte uitschieters zijn echter de uitstekende bouwkwaliteit en de manier waarop Eizo zeer dunne bezels met een geheel vlak oppervlak heeft gecombineerd. Dat laatste klinkt zo eenvoudig, maar maakt de EV2750 wat mij betreft een echte eye-catcher, zeker in het strak wit.

Dat het geen gaming scherm is lijkt vervolgens eigenlijk het meest noemenswaardige inhoudelijke minpuntje, al zijn gamers de doelgroep niet en af en toe een spelletje is natuurlijk meer dan prima te doen. Visueel mooie en weinig snelle games komen zelfs uitstekend tot hun recht. Zoals vaker zien we ‘heel veel moois’ met weinig nadelen dan ook tot één ander pijnpuntje leiden: de prijs. Ik kan wel wat woorden bedenken voor het prijskaartje van 830 euro, maar ‘goedkoop’ is daar niet één van. 27”1440p schermen zien we vanaf een eurotje of 300-350, en IPS uitvoeringen zien we zo rond de 500 euro hangen. Daar vinden we geen gekalibreerd scherm, en de kans dat die schermen op gebied van uniformiteit en backlight bleeding gaan concurreren met deze Eizo acht ik (ondanks gebrek aan eigen ervaring) echter vrij klein. Ook de 5 jaar on-site garantie van Eizo mogen we natuurlijk niet vergeten, wat een fijne zekerheid geeft bij investeringen als deze. De wereld is echter groter dan enkel directe concurrentjes, want kijken we iets verder dan zien we AdobeRGB schermen met deze afmetingen voor een eurotje of honderd minder, 1440p/144Hz IPS gaming schermen koop je ook voor hetzelfde bedrag, en voor iets minder dan de prijs van deze EV2750 zelfs 35” Ultrawide schermen met curve en een resolutie van 3440x1440p. De Eizo EV2750 is wel absurd mooi, maar in die klasse treffen we toch ook zeker ander soort schoonheden aan, elk met hun voor- en nadelen uiteraard.

Voor gamers zijn er zoals gezegd betere alternatieven, maar voor de verder all-round zakelijke gebruikers en prosumers levert Eizo met de EV2750 toch echt een pareltje van een scherm af dat zowel gezien mag worden, als heerlijk is om mee te werken. Zelfs fotografen voor wie meer dan sRGB veelal weinig toe zal voegen zullen van deze prestaties intens gelukkig worden. Hij blijft prijzig, gevoelsmatig eigenlijk iets te, maar hij zit op alle fronten goed in elkaar en ik denk wat 27”/1440p schermen betreft een echte topper.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”323695″ numshops=”5″]

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.