Terug naar de ouderwetse werkelijkheid van het reviewen: De specificaties:Zoals we van MSI gewend zijn komt de kaart met drie standaard snelheden welke via een meegeleverde applicatie benut kunnen worden. De ‘Silent’ modus draait de kaart op stock snelheden, de andere twee trappen hem ietwat op de staart. 8 Gigabyte GDDR5X geheugen zal geen beperkingen vormen de komende tijd.

Aansluitingen zien we in de vorm van drie DisplayPort 1.4 poorten, een HDMI 2.0 poort, en een DVI-D uitgang via welke je een maximaal van vier schermen aan kan sluiten. HDCP ondersteuning is aanwezig, DirectX 12 ondersteuning is aanwezig.

Fysiek is het een pittig kaartje met een gewicht van maar liefst 1100 gram. De lengte is niet overdreven met 279mm, in mijn ervaring een mooie balans; groot genoeg om indruk te maken, klein genoeg om in de meeste gaming cases wel te passen. Hou wel rekening met de iets grotere breedte van 140mm, in zeer smalle chassis kan dat een overweging zijn. De MSI GTX 1080 Gaming X vereist een 8-pin en 6-pin aansluiting.

MSI heeft hun nieuwste Gaming kaart uiteraard van een nieuwe Twin Frozr koeler voorzien. Deze zesde iteratie bouwt grotendeels verder op het verleden, waarbij we enkele herkenbare elementen terug zien zoals het verlichte MSI logo en de ventilatoren die bij licht gebruik stil staan, maar ook nieuwe zaken: extra verlichting rondom de ventilator. Minder voor show, en meer focus op kwaliteit, is de keuze voor double ball bearing lagers in de ventilatoren in plaats van sleeves, deze gaan in de regel een stuk langer mee.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.