Wat verpakking betreft is er weinig vernieuwd bij MSI, maar het feit dat er 1080 op staat leidt al snel af van al de rest. We zien de GPU typisch verpakt en voorzien van wat handleidingen en stickers.

De MSI GTX 1080 Gaming X is visueel ook een stukje evolutie over z’n voorgangers. De nieuwste generatie MSI is net wat dikker, net wat bruter, maar nog wel erg herkenbaar en ondanks de wat grovere elementen zien we ook wat verfijning; zo passen de kleine details net wat beter bij elkaar en is de afwerking van het midden van de ventilatoren wat netter. Voor de rest spreken de foto’s voor zich:


Rondom zien we flinke heatpipes, en kijken we onder de koeler zien we heatsinks op de andere chips. Voeding komt vanuit een 6-pin en 8-pin aansluiting. Bovenop uiteraard de noodzakelijke MSI branding.

Een high-end als dit komt uiteraard met backplate, en de MSI draak is dan niet geheel onverwacht. Het zorgt in elk geval voor leuke plaatjes.Drie DP aansluitingen, een HDMI aansluiting, en een DVI aansluiting maken het rondje af.


Hoewel het test platform anders is kon ik het niet laten de MSI GTX 1080 Gaming X alvast even in mijn eigen systeem te hangen waar de kleurstelling en verlichting goed tot zijn recht komt.
Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.