Laten we beginnen met toch wel de single GPU benchmark: 3D Mark FireStrike.


BOOM! Nuff said. Bye bye GTX 980Ti en AMD Fury X.

1080p Game resultaten op hoge/maximale settings, waarbij we ditmaal gedag zeggen tegen Bioshock Infinite (toffe game, maar die absurde FPS waardes hebben we nog maar weinig aan), en Far Cry Primal introduceren als nieuw zwaargewicht. GTA V zal de komende dagen worden toegevoegd als nieuwe bench game, die test liep enkel wat vertraging op.


En de lijn zet zich in games door: De GTX 1080 maakt gehakt van het hele veld. Wel moeten we stellen dat de kaart daarmee ook direct dikke overkill is voor 1080p gaming, zelfs op de aller hoogste instellingen.
Lagere instellingen voor de aardigheid gedraaid, uiteraard niet echt heel relevant om 1080p medium benches te draaien op deze kaart. Opvallend is dat de prestaties in het bovenste segment heel wisselvallig zijn, een high-end kaart lijkt lastig spierballen te kunnen tonen bij dergelijk lichte loads. Interessant ja, praktische nut? Nihil.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.