Review: Raijintek Metis

Productpagina @ Raijintek.com
Prijzen en Levertijden @ Hardware.info
Prijzen en Levertijden @ Tweakers.netRaijintek is voor mij geen onbekende meer, maar het merk blijft in Nederland een kleine speler. Dat is erg jammer, want de dames en heren daar hebben in de laatste maanden een gigantische hoeveelheid producten op de markt gezet. In eerste instantie processorkoelers, daarna enkele behuizingen, en inmiddels hebben ze ook een waterkoeler die uniek is in de zin dat het een AIO product is, maar wel met doorzichtige slangen komt en de optie om je eigen kleurstof te kiezen. Ook wat behuizingen betreft zitten ze niet stil, en is na enkele typische staal-met-kunststof kasten ook gewerkt aan aluminium behuizingen. Deze Metis is daar het eerste voorbeeld van, en is een compact (mITX) model.

De Raijintek producten waar ik eerder naar had gekeken vielen op met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Toen er een volledig aluminium kastje werd aangekondigd voor minder dan 50 euro was ik benieuwd of ze dit keer weer in die zin konden opvallen. De ‘closed’ Raijintek Metis kost namelijk 46,90 , en dat is voor een “alu” behuizing echt niet veel. De “windowed” versie heeft een prijs van 49,90. Helaas blijft Raijintek lastig leverbaar bij Nederlandse webshops, echter zijn de producten wel goed verkrijgbaar via CaseKing.NL / CaseKing.DE

Leuk aan deze Metis is dat hij in heel veel kleuren leverbaar is, ik ga met de gouden versie aan de slag, maar als dat je smaak niet is kan je ook kiezen voor blauw, groen, rood, zwart, of zilver. Voor ieder wat wils.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.