Over de geluidsproductie kan ik kort zijn: Dit is prima in orde. De panelen sluiten goed aan en af, en van de Seidon 120V pomp hoor je praktisch niets meer. Nu gaat dat voor bijna alle degelijke behuizingen op, want als je stille componenten uit zoekt hoor je zelfs met een open constructie gewoon weinig, maar dat hij het beetje geluid uit de pomp ook liet verdwijnen was een mooie plus.

De koeling leek een wat gevoeliger punt, want de Metis lijkt op het eerste gezicht natuurlijk een relatief gesloten behuizing. Er zitten echter hier en daar wat ventilatieroosters, maar een duidelijk airflow-patroon lijkt te ontbreken, en de voeding haalt zijn lucht uit dezelfde ruimte als je processor en GPU waar tegenwoordig een apart gesloten airflow voor de voeding de standaard is geworden. De grote vraag zal zijn wat je van plan bent in te bouwen. In het geval van een relatief eenvoudige HTPC dan hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken. Zo was in benieuwd naar de prestaties met de Seidon 120V AIO koeler –zonder- gebruik van de ventilator die er bij zit, de enige ‘airflow’ komt in dat geval van de voeding. Hoewel het verre van een logische of ideale opstelling bleef de Pentium G3258 op 3.8 GHz nipt onder de 50 graden, wat overeen komt met een degelijke actief gekoelde HTPC koeler op een test bench (open). Nu is zo’n AIO met een pomp wel pittiger dan een compact koelertje, maar zonder ventilator had ik vergelijkbare prestaties in de Metis toch niet verwacht. Hou er wel rekening mee dat wanneer je de Metis in een gesloten kast zet, dat enige actieve airflow wel verstandig is bij een G3258, i3, i5 en dergelijke

Helaas heb ik geen leuke compacte videokaart om een GPU-temp test mee uit te voeren, maar dat een i7-4790k i.c.m. een GTX 970 een pittige uitdaging gaat worden voor deze behuizing kan je met enige behuizingen ervaring wel beredeneren. Hoewel een compact kantoor systeem of een leuke HTPC voor de hand ligt zijn er echter wel enkele builds te vinden met de Metis die bijvoorbeeld gebruik maken van een AMD R7 260, of een Nvidia 750Ti, en die vervolgens ook ruim binnen welk soort van temperatuur limiet dan ook blijven. Vooral deze Duitse samenvatting is erg interessant (Google translate voor een beetje interessante informatie en wat vermaak over de wat aparte vertaling hier en daar), waar een i5-3570k in combinatie met een 750Ti en een budget processorkoeler uitstekende prestaties neer zet.

Meer dan genoeg ruimte voor een beetje gamen dus, maar ik voorzie toch voornamelijk stille huiskamer Metis-builds, en met de stock ventilator op 5V of 7V, en een beetje degelijke voeding, kan je daar bijna niet verkeerd gaan. Redelijk positief gezien het soort behuizing zou je zeggen? Het enige praktische bezwaar is eigenlijk het gebrek aan stof filters. Normaal gesproken in een behuizing van ca 50 euro zou je dit als een harde eis stellen, maar in een compacte aluminium behuizing is het sowieso een uitdaging om het mogelijk te maken, en zeker voor de prijs. Ik vraag mij in dit geval ook af hoe een filter in deze opzet geïmplementeerd zou moeten worden. Aan de positieve kant is het schoon maken en -houden van een behuizing als deze ook niet bijster ingewikkeld, maar je zal er dus wel eens in de zo veel tijd rekening mee moeten houden.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments