Laten we direct maar stellen dat sub 50 euro voor een volledig aluminium behuizing (nou ja, er zit staal in, maar van buiten zie je vooral aluminium he) van dit formaat, met deze inbouw opties, geen overvolle markt is. Aluminium blijft toch een beetje het domein van Lian Li, en in die prijsklasse hebben zij ook niet heel veel te kiezen. Enkel Jonsbo, in Nederland op de markt onder de naam Cooltek, brengt nog wat concurrentie op de markt maar dan hebben we het wel gehad.

Mijn eigen ervaring die er dicht bij in de buurt zat was de Lian Li PC-Q27, zeker niet het paradepaardje van Lian Li, maar wat prijs betreft er dicht bij. Raijintek doet het wat materiaal betreft zeker niet minder, en waar de processor temperaturen bij de PC-Q27 erg tegen vielen is er van de Metis nog wel een leuk pc’tje te maken met wat game-mogelijkheden. De Metis krijgt het iets lastiger tegen bijvoorbeeld de SilverStone SG08-Lite, die met zijn kwaliteit aan de voorzijde wel indruk maakt, een optische drive kwijt kan, een zware en lange GPU aan kan, maar –geen- aluminium zijpanelen heeft, een stuk dieper is, geen ventilator meegeleverd krijgt, en tevens een eurotje of 15 euro duurder is (en een slot loading optical is ook niet goedkoop). 15 euro voor een behuizingenfabrikant is een stevig gat, waar echt wat meerwaarde voor te bieden moet zijn, ik kan dan eigenlijk ook niet wachten op een Raijintek die nog ietsje hoger gepositioneerd wordt, want ze lijken op de goede weg.

De vraag in mijn hoofd hoe het mogelijk is dat dit kastje zo goedkoop is bleef dus zeker hangen, want nergens krijg je het idee dat ze een cost down hebben uitgevoerd, en een combinatie van een scherpe prijs-prestatieverhouding –en- een mooie look is gewoon goud. Van begin tot eind is de Metis keurig uitgevoerd, en dat in een hoek van de behuizingen markt die zeker niet overspoeld is door goede all-rounders, laat staan als je ook graag nog een kleurtje in je behuizing wilt. Wederom lijkt Raijintek de markt op scherp te willen stellen met een geweldige prijs-prestatieverhouiding, en dat maakt mij natuurlijk erg gelukkig. Nu maar hopen dat de Benelux markt wat meer aandacht krijgt…

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments