Inbouwen is uiteraard zo gepiept in een kastje als dit. Belangrijker is, zeker met een windowed variant, dat je de build er wel een beetje leuk uit laat zien. Het goud van het aluminium en zwart van het staal gaat bijvoorbeeld goed samen met het geel en zwart van de Asus H81i-Plus, en zelfs een beetje met het Corsair Vengeance LP geheugen. Geen duur spul dus nodig om er een leuk systeempje van te maken.


Goud en processorkoelers is wel wat lastiger te combineren, maar je kan natuurlijk een andere kleur behuizing kiezen, dan wel een eenvoudig AIO waterkoelertje plaatsen; Zwart maakt combineren altijd makkelijk. Hoewel je ook het andere zijpaneel kan verwijderen om achter het moederbord te komen, kan je zo’n setje uiteraard ook even vooraf installeren.


Vervolgens gaat het moederbord er prima eenvoudig in, en schroeven we de radiator vast. Hou er wel rekening mee dat je waterkoeler dicht op de processor zit, dus 120mm AIO koelers met een dikke radiator zouden in de knel kunnen komen.


Hier moet nog een geschikte voeding bij komen, maar voorlopig even op de foto met de dikke overkill CM V850 (Voor een systeem wat ~30W gaat verbruiken.. tja :D). Modulair is overigens wel sterk aan te raden, scheelt namelijk best wat kabels in zo’n kleine case en zo veel ruimte is er niet.Een SSDtje onder in. Die witte sticker zien we straks gelukkig toch niets meer van, en het zwart van de HyperX Fury gaat weer goed samen. Eventueel een 2e SSD er naast en/of een 3e schijf (3.5” boven in), maar voor een eenvoudige HTPC wat dit straks gaat worden is dat niet nodig. Hetzelfde geldt voor een GPU, je kan een kortere (170mm) GPU er in kwijt, maar een compactere voeding is dan wel verstandig om ruimte over te houden voor kabels. Overigens is de specificatie voor de GPU maximaal 170mm, als ik dat af meet heb je op zich nog wel enkele centimeters over (Al kom je dan dus boven je voeding). Als je een hele compacte voeding gebruikt (140-150mm) dan zou je eventueel een paar centimeter uitschieten met je GPU.


Het enige wat even denkwerk is is het kabelmanagement. Je kan namelijk niets kwijt achter het moederbord. In de windowed versie is enige planning dus aan te raden, en is het verstandig een modulaire voeding te kopen. Verder is het met een beetje planning prima te doen om er wat moois mee te maken, zeker zonder GPU in de build. Als je kabels boven de voeding verstopt, en de 4-pin CPU power kabel, en SSD SATA/Power kabel, achter en onder de radiator laat lopen, dan zie je er helemaal niets meer van als je door het venster kijkt. Ook een stevige luchtkoeler kan hier een stukje helpen. Niet ideaal wat kabelmanagement betreft, maar met een beetje planning kom je een heel eind. Uiteraard zal je met een dikke GPU, 3 harde schijven, en een niet modulaire voeding wel een volle bak hebben.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments